Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή σήμερα οι γονείς και οι φίλοι του που δέχθηκαν την επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια εβδόμαδα έχει περάσει από τη στιγμή που «πάγωσε» ο χρόνος στη γειτονιά της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, εκεί  όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης Καμπανός δεχόμενος δολοφονική επίθεση από ένα τάγμα εφόδου αποτελούμενο από 11 χούλιγκαν.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος Αλέκης Κούγιας, μαζί με τους γονείς του 19χρονου, καθώς και τους δύο φίλους του και τους γονείς τους, οι οποίοι εκείνο το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, τραυματίστηκαν από τους χούλιγκαν.

Σύμφωνα με το thesstoday θα έχουν συνάντηση με τον ανακριτή, ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια κατάθεση. Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του αναμένεται να ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας.

Γονείς Άλκη: Η «θυσία» του παιδιού μας να ενώσει του φιλάθλους

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη, συγκινώντας για ακόμη μια φορά. Ο κ. Αριστείδης είπε πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θεμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, αν και είπε λίγο αργότερα πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη, η κ. Μελίνα, εμφανώς συγκινημένη, είπε «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Συγκλόνισε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας πως «αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος».

Το ίδιο πρόσωπο «δείχνουν» οι περισσότεροι συλληφθέντες ως δολοφόνο του Άλκη, λέει ο συνήγορος του 23χρονου

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος που εκπροσωπεί τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο συνήγορος 23χρονου σημείωσε ότι «ο βασικός εμπλεκόμενος έχει την ευθύνη» και προσέθεσε ότι «το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος».

«Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Σε ότι αφορά την σχέση του πελάτη του με την φονική επίθεση στον Άλκη, ο κ. Σιμόπουλος είπε πως ο 23χρονος ήταν στην περιοχή της επίθεσης, αλλά δεν είναι ο δολοφόνος, καθώς ήταν ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων διαφυγής της ομάδας των νεαρών από το σημείο της επίθεσης, που έχουν καταγραφεί και σε βίντεο.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο», είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ακόμη πως «η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση».

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο του, «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας

Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την «πομπή» αυτοκινήτων

Το «τάγμα εφόδου» των χούλιγκαν βγήκε στους δρόμους της Χαριλάου έτοιμο να επιτεθεί εκείνη τη νύχτα. Μια επίθεση 11 ατόμων με μαχαίρι, δρεπάνι, ρόπαλα και άλλα πολεμικά όπλα σε τρεις φίλους που έκαναν τη βόλτα τους.

Μία εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έρχεται στο φως ένα νέο βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή. Δείχνει τον τρόπο που τα τρία αυτοκίνητα των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο που ο Άλκης και οι δύο φίλοι του περπατούσαν μετά από βόλτα. Εικόνες που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα και στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν.


Το ένα -λευκό- αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, ενώ το δεύτερο αμάξι ήταν στα χέρια ενός 20χρονου Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης

Η «παρέα» είχε συγκεντρωθεί από το προηγούμενο βράδυ και παρακολούθησαν τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους. Ακολούθως πήγαν στον σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών. Εκεί, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, αποφάσισαν να βγουν… περιπολία και να την… πέσουν, σε οπαδούς του Άρη, μέσα στο… σπίτι τους, στου Χαριλάου.

Τα τρία ΙΧ αυτοκίνητα ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τον σύνδεσμο των οπαδών. Αργά το βράδυ της αποφράδας εκείνης μέρας, αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση, που είχε ως τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη. Το υλικό από τις κάμερες βοήθησε τους αστυνομικούς να καταγράψουν τη διαδρομή των χούλιγκανς-δολοφόνων. Οπτικό υλικό και καταθέσεις από μάρτυρες, συνέθεσαν το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας. Μέσω του υλικού από τις κάμερες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις πινακίδες των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και εκείνους που επέβαιναν στα οχήματα.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Δακτυλικά αποτυπώματα και ομολογίες των δραστών μετά τη σύλληψη των εννέα, αποσαφήνισαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα. Μοναδική εκκρεμότητα, στην παρούσα φάση, είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο ατόμων από την ομάδα των 11, που διαφεύγουν, με τον έναν να βρίσκεται στην Αλβανία, καθώς και να αποσαφηνιστεί ποιος κρατούσε το «δρεπάνι» και αν τελικά ο θάνατος του Άλκη προήλθε από το φονικό αυτό όπλο, ή από το σύνολο των χτυπημάτων.

Οι κάμερες, οι συνομιλίες από τα κινητά και οι μάρτυρες, «φωτογράφησαν» τους εμπλεκόμενους, με αποτέλέσμα οι εννέα από τους 11 να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Οι έξι είναι σεσημασμένοι, με εμπλοκή και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.




Ροή ειδήσεων

Advertisement