Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Υπουργείο Υγείας: Σκέφτονται άρση του ασυμβίβαστου για τους ιατρούς του ΕΣΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άρση των ασυμβιβάστων για τους ιατρούς του ΕΣΥ ώστε να μπορούν να ασκούν και ως ιδιώτες το λειτούργημά τους μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως πρέπει να αρθούν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των πανεπιστημιακών – στρατιωτικών ιατρών και των ιατρών του ΕΣΥ προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Αποτελεί ύψιστης σημασίας το ζήτημα στελέχωσης των νοσοκομείων. Στο Εθνικό Σϋστημα υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ιατροί του ΕΣΥ» είπε αρχικά η κυρία Γκάγκα για να προσθέσει: «Οι πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες γιατί οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με το έργο τους μέσα στα νοσοκομεία. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι στρατιωτικοί. Εϊναι δύο κατηγορίες ιατρών που τιμούμε και θα τιμούμε. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ιατρούς. Δυνατότητες που δίνονται σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να φεύγουν από την δική μας. Δίνοντας αυτές τις ευκαιρίες θα στελεχωθούν οι θέσεις των περιφερειακών νοσοκομείων. Δεν είναι καινοφανές αυτό, ισχύει στα περισσότερα συστήματα της Ευρώπης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement