Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απόκριες 2022: Ώρα αποφάσεων- Τι είπαν Πλεύρης και Βατόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Εβδομάδα αποφάσεων είναι η τρέχουσα σε ό,τι αφορά τους εορτασμούς των Αποκριών καθώς Πέμπτη αναμένεται να καθίσουν στο «τραπέζι» των συζητήσεων οι ειδικοί έχοντας στο επίκεντρο  τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η αποκλιμάκωση που παρουσιάζουν οι νοσηλείες και τα κρούσματα έφεραν αρχικά αισιοδοξία ως προς τον εορτασμό τους, ωστόσο οι εκτιμήσεις επιστημόνων φαίνεται πως οδηγούν είτε στην αναβολή τους είτε στον εορτασμό τους με πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σήμερα το πρωί ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε συγκρατημένος απέναντι στις μεγάλες συγκεντρώσεις που φέρνουν Απόκριες και καρναβάλια.

«Προφανώς θα έχουμε μια εισήγηση από την επιτροπή. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη μια θέλει να πάμε σε μια κανονικότητα αλλά υπάρχει προβληματισμός για τα μεγάλα μαζικά γεγονότα. Πλησιάζοντας προς τις Απόκριες θα υπάρχει απόφαση», είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA.

«Είμαστε πολύ συγκρατημένοι. Έχουμε μια αποκλιμάκωση αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι οι πολύ μαζικές εκδηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό. Άμεσα θα υπάρχουν αποφάσεις», τόνισε χαραλτηριστικά.

Παρόμοια στάση και από τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά».

Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.

Για το Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement