Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Να μην ζήσουμε άλλα δράματα-Η αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας καταγγέλλει τον ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δώστε μας στοιχεία για να μην ζήσουμε άλλα δράματα…». Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων παρά την αδιάκοπη προσπάθεια ενημέρωσης για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού τους ρεύματος, συναντά δυσκολίες.

Με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό περιστατικό όπου 44χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του στα Ζαρουχλέικα από αναμμένο κερί, καθώς δεν είχε ρεύμα, η αντιδημαρχία Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «η αντιδημαρχία υγείας και πρόνοιας συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθειά της να ενημερώσει τους συμπολίτες, που βρίσκονται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να ζουν στο σκοτάδι, καθώς τους διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ότι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών αρ. 15, 3ος όροφος), προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την επανασύνδεσή του (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 462053, 2610 450283).

Όμως η ΔΕΔΔΗΕ ούτε ενημερώνει το κοινό για τη σχετική ΚΥΑ, που αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και διακοπή ρεύματος έως τις 31/12/2021, με επέκταση έως και 15/02/2022, ούτε παραδίδει στοιχεία συμπολιτών με κομμένο ρεύμα -με πρόφαση «τα προσωπικά δεδομένα»-, παρά το σχετικό αίτημα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να μην υπάρχει συμπολίτης που στερείται το εν λόγω βασικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξαρχής, δε, καταστήσαμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως στη ΔΕΔΔΗΕ, πως η πλειονότητα των συμπολιτών που ζουν στο σκοτάδι, με συνέπεια να θεωρούνται κοινωνικά απομoνωμένοι και, συνεπακόλουθα, ψυχολογικά ράκη, αδυνατούν, για προφανείς λόγους, να πληροφορηθούν τα “νέα” περί επιδοτούμενης επανασύνδεσης του ρεύματος. Και, δυστυχώς, επαληθευτήκαμε, με τον πλέον τραγικό τρόπο, στην πρόσφατη περίπτωση του 44χρονου συμπολίτη μας, στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, ο οποίος κάηκε ζωντανός στο σπίτι του, από αναμμένο κερί, καθώς του είχαν κόψει το ρεύμα.
Σε λίγες ημέρες (15 Φεβρουαρίου) εκπνέει η προθεσμία του προγράμματος επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος και θέτουμε προ των ευθυνών τους ΔΕΔΔΗΕ και Κυβέρνηση: Δώστε μας τα στοιχεία, για να μη ζήσουμε κι άλλα δράματα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάει πίσω το Κιάτο- Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μετατίθεται η επανεκκίνηση της διαδρομής του Προαστιακού, Κιάτο – Αθήνα που ήταν να ξεκινήσει προχθές. Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως θα πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που αφορούσαν τη διέλευση από τις σήραγγες. «Εκεί πάμε παραπίσω γιατί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στις επικοινωνίες και στις διελεύσεις από τις σήραγγες», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελλάδα 2023, προκλήσεις και προοπτικές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελλάδα 2023: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής. Η κ. Μαστοράκου από το βήμα θα αναπτύξει τις θέσεις της για ένα ενδιαφέρον θέμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Ιατρικής και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ομιλία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η λογική λέει ότι ο πρωθυπουργός θα κλείσει τις αμιγώς προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αν ακολουθηθεί η παραδοσιακή «οδός», τότε θα κάνει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και θα ακολουθήσει η τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου, στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα.  Πριν από αυτές τις δύο ομιλίες, αναμένεται να μιλήσει και στην Πάτρα. Εάν αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ή και λίγο νωρίτερα, θα το δούμε…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα