Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Προμηθέας: Καταγγελία για εθνικιστικό πανό στην Προύσα με αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Του ΣΠΥΡΟΥ Γ. ΝΤΙΝΟΥ
Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης του Προμηθέα με την τουρκική ομάδα την Προύσα για το Euro Cup.

\Η αντίδραση των ανθρώπων του Προμηθέα ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά. Παράλληλα, οι διοικούντες της πατρινής ομάδας ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της Euro League για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίστηκαν τόσο μέσω αναρτήσεων στα επίσημα social της Μπούρσασπορ, όσο και με σωρεία μηνυμάτων στα social του Προμηθέα. Κοινή συνισταμένη των αναρτήσεων και των μηνυμάτων αυτών ήταν ότι είχαν το ίδιο περιεχόμενο με το πανό που αναρτήθηκε στην κερκίδα του γηπέδου. Οπότε, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, οι συντονισμένες εθνικιστικές προκλήσεις των Τούρκων δεν ήταν σε καμία περίπτωση μεμονωμένες.
Από την πλευρά της η ΚΑΕ Προμηθέας, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία και αναφέρει: «Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το Euro Cup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά. Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euro League για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».


Ροή ειδήσεων

Advertisement