Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα αποφάσεων για το Πατρινό Καρναβάλι 2022-Ο Δήμος Πατρέων μετέθεσε για την Παρασκευή την ανακοίνωση του προγράμματος

Published

on

Την απόφαση των ειδικών που αναμένεται το αργότερο αύριο, περιμένει ο Δήμος Πατρέων προκειμένου να ανακοινώσει το σχεδιασμό του για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι.

Χθες αν και υπήρχε προγραμματισμένη συνέντευξη για την ανακοίνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης μετέθεσε την ενημέρωση για την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να προηγηθεί η απόφαση των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας. «Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε υπομονή. Θα θέλαμε όλοι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, όμως είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων των ειδικών που συνεδριάζουν. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, ώστε να μην επιτρέψουμε ακόμη και υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες να ατονίσει το Καρναβάλι της Πάτρας που είναι το Καρναβάλι της Ελλάδας. Βάσει των δεδομένων που θα έχουμε θα ανακοινώσουμε και τις δράσεις μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων.
ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ… ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ
Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις για τον εορτασμό των Αποκριών θα ληφθούν από την επιτροπή των ειδικών που αναμένεται να καθίσουν στο «τραπέζι» αύριο Πέμπτη.
Η αποκλιμάκωση που παρουσιάζουν οι νοσηλείες και τα κρούσματα έφεραν αρχικά αισιοδοξία ως προς τον εορτασμό τους, ωστόσο οι εκτιμήσεις επιστημόνων φαίνεται πως οδηγούν είτε στην αναβολή τους είτε στον εορτασμό τους με πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Χθες ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε συγκρατημένος απέναντι στις μεγάλες συγκεντρώσεις που φέρνουν Απόκριες και καρναβάλια.
«Προφανώς θα έχουμε μια εισήγηση από την επιτροπή. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη μια θέλει να πάμε σε μια κανονικότητα αλλά υπάρχει προβληματισμός για τα μεγάλα μαζικά γεγονότα. Πλησιάζοντας προς τις Απόκριες θα υπάρχει απόφαση», είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA.
«Είμαστε πολύ συγκρατημένοι. Έχουμε μια αποκλιμάκωση αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι οι πολύ μαζικές εκδηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό. Άμεσα θα υπάρχουν αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παρόμοια στάση και από τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά».
Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ
Χθες η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή ανέφερε πως αρκετές καρναβαλικές δράσεις προχωρούν κανονικά, όπως το παιχνίδι του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού. «Καρναβαλικό χρώμα θα δώσει στην πόλη το παιχνίδι του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού. Ο φετινός σχεδιασμός περιλαμβάνει δράσεις τόσο διαδικτυακές όσο και δια ζώσης, αλλά και δοκιμασίες που θα υλοποιηθούν από τα ίδια τα πληρώματα αυτόνομα. Σε όλες τις δράσεις θα τηρούνται τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε αλλαγή. Ο Κρυμμένος Θησαυρός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καρναβαλιστές και για την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού. Είναι ένα παιχνίδι παντός καιρού που η φαντασία και η πρωτοτυπία του, το καθιστούν εφικτό σε κάθε συγκυρία. Με μήνυμα «επιστροφή στην κοινωνικότητα» θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πιο κοντά τα πληρώματα που στερούνται και φέτος τη χαρά της παρέλασης, με εργαλεία τη δημιουργία, τον συναγωνισμό και τη διασκέδαση. Φέτος ο Κρυμμένος Θησαυρός διοργανώνεται σε μία διαφορετική οργανωτική βάση, η οποία εξασφαλίζει μεγάλη ποικιλία ιδεών και δράσεων με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα του ιστορικού καρναβαλικού παιχνιδιού. Επικεφαλής της τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Σπύρος Κρότσης, έμπειρος καρναβαλιστής και σημαντικό στέλεχος της ελληνικής και ευρωπαϊκής αθλητικής κοινότητας που επιμελείται τα θέματα σακούλας, τα παιχνίδια και το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Δεύτερο μέλος είναι η Τόνια Κοκοβίκα ως συντονίστρια της ομάδας των παλαίμαχων των «Παιχνιδιών χωρίς σύνορα» που επιμελείται τη φάση πλατείας. Και τέλος, τρίτο μέλος είναι η Έφη Αναλυτή ως συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής που επιμελούνται τα θεάματα και τα καλλιτεχνικά παιχνίδια. Ελπίζουμε το παιχνίδι που ετοιμάζουμε για φέτος να προσφέρει ένα χαμόγελο στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όσους με κάποιον τρόπο μπορεί να βρεθούν σε κάποια δράση, έστω τυχαία!».
Σύμφωνα με την κα Κουρή ήδη έχει κλειδώσει η διοργάνωση του διαδικτυακού Φεστιβάλ Μώμος ο Πατρεύς, ενώ ολοκληρώνεται ο καρναβαλικός στολισμός της πλατείας Γεωργίου και την Παρασκευή θα ανάψει ο καρναβαλικός διάκοσμος, όπως επίσης, ετοιμάζονται και οι Καρναβαλουπόλεις.
N. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή ότι δεν έχει σχεδιασμό για το Καρναβάλι. Όπως αναφέρει «δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για το Καρναβάλι. Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό γεγονός της πόλης και ταυτισμένο στη συνείδηση των Ελλήνων, βρίσκεται σε μόνιμη απαξίωση από την Δημοτική Αρχή.
Δεν θα μπορούσαν άραγε να πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με τα Καρναβαλικά
πληρώματα και τους εκπολιτιστικούς συλλόγους π.χ. καρναβαλικά δρώμενα και
εκδηλώσεις, σε πλατείες και γειτονιές με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά
πρωτόκολλα; Δεν θα μπορούσε άραγε ο Δήμος, να πραγματοποιήσει μόνο παρέλαση
Καρναβαλικών Αρμάτων, είτε του καρναβαλικού Εργαστηρίου είτε και των
πληρωμάτων. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement