Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Γιουβέτσι με καλαμαράκια         

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιουβέτσι με καλαμαράκια         

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια, όσο πιο μεγάλα γίνεται

500γρ. κριθαράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Στα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί. Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον ανακατεύετε μαζί με τις τριμμένες τομάτες. Περιχύνετε τα καλαμαράκια στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, συμπληρώνετε και ένα νεροπότηρο νερό και ψήνετε τα καλαμαράκια στον φούρνο για 30 λεπτά. Κατόπιν, αδειάζετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου και μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μαγειρική

Η τέλεια μακαρονάδα με κιμά    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)

400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι

150γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 φύλλο δάφνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

600γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

500γρ. ζωμό κρέατος

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο για το σερβίρισμα

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτετε τους κιμάδες και σοτάρετε ανακατεύοντας να ροδίσουν. Αδειάζετε τον κιμά σε μπολ και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι. Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, τον πελτέ τομάτας και τις λιαστές τομάτες. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετετον κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, την πάπρικα, τις τομάτες, τον ζωμό, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα. Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα σπαγγέτι. Τα σουρώνετε και περιχύνετε με ελάχιστο λάδι να μην κολλήσουν. Σερβίρετε αμέσως το σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον κιμά, παρμεζάνα και βασιλικό.

Περισσότερα

Μαγειρική

Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 30 γρ. baby σπανάκι
  • 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 1 μεγάλη πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε το πέστο, βάλτε το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ ή σε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα. Συνεχίστε να προσθέτετε λάδι, μέχρι το πέστο σας να γίνει λείο. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται.
Βήμα 2
Βάλτε το μπέικον σε ένα μικρό, κρύο τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και ακουμπήστε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και τοποθετήστε τα στο τηγάνι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε με το πέστο και το μπέικον και σερβίρετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Λεμονάτο μοσχαράκι       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου

1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για το σοτάρισμα

3 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 40ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα, σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Προσθέτετε τα μπαχάρια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε τον χυμό από δύο λεμόνια. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και μπόλικη σάλτσα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα