Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Netflix: 4+1 ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσετε έστω μια φορά

Δημοσιεύθηκε

στις

To Netflix, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, είναι έτοιμο να γράψει ιστορία στα Όσκαρ του 2021, καθώς το περιεχόμενο του την περασμένη χρονιά είναι πολύ πιθανό να συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία “Καλύτερη Ταινία”.

Αυτό είναι κάτι αρκετά λογικό, δεδομένου ότι με τους κινηματογράφους κλειστούς, ο γίγαντας του streaming ανέλαβε το δύσκολο έργο να κάνει την καθημερινότητα μας λίγο το περασμένο έτος, τροφοδοτώντας μας με σπουδαίες ταινίες, οι οποίες δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, με τους προϋπολογισμούς τους να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και φυσικά το καστ τους να απαρτίζεται από μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κινηματογραφικές ταινίες της πλατφόρμας συνεχούς ροής καθοδόν, και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις υποδεχτούμε, σήμερα ωστόσο σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε στο αγαπημένο μας Netflix το 2020, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε.

Η Δίκη των 7 του Σικάγο
Ένα χρόνο μετά τα αιματηρά επεισόδια αντιπολεμικών διαδηλωτών και αστυνομίας κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος το 1968 στο Σικάγο, οκτώ ακτιβιστές προσάγονται σε δίκη με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών. Μια ταινία του Άαρον Σόρκιν που έλαβε θερμές κριτικές και είναι φαβορί στα επερχόμενα Όσκαρ

Mank
Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη ματιά του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς που παλεύει να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας “Πολίτης Κέιν” του Όρσον Γουέλς. Πρωταγωνιστούν Γκάρι Όλντμαν, Αμάντα Σέιφριντ, Λιλι Κόλινς και Τσαρλς Ντανς.

Ma Rainey’s Black Bottom
Μια διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του βραβευμένου με δύο Pulitzer Όγκαστ Ουίλσον. Η ένταση και η θερμοκρασία ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετίας του ’20, καθώς οι μουσικοί μιας μπάντας περιμένουν την πρωτοποριακή καλλιτέχνιδα, τη θρυλική “μητέρα του μπλουζ”, Μα Ρέινι. Όταν φτάνει, ξεκινά έναν καβγά με τον λευκό μάνατζέρ της και παραγωγό για τον έλεγχο που ασκεί στη μουσική της. Η τελευταία ταινία του Τσάντγουικ Μπόουσμαν.

Da 5 Bloods
Η ταινία του Σπάικ Λι, η οποία είναι ανάμεσα φαβορί στα επερχόμενα Όσκαρ αφηγείται την ιστορία τεσάρων Αφροαμερικανών βετεράνων, του Πολ (Ντελρόι Λίντο), του Ότις (Κλαρκ Πίτερς), του Έντι (Νορμ Λούις) και του Μέλβιν (Αϊζάια Γουίτλοκ Τζούνιορ), οι οποίοι επιστρέφουν στο Βιετνάμ ψάχνοντας να μάθουν τι απέγινε ο πρώην αρχηγός της ομάδας τους (Τσάντγουικ Μπόουζμαν), αλλά και να βρουν έναν θησαυρό που έθαψαν στην ζούγκλα του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου..

Η Ζωή Μπροστά σου
Στην παραθαλάσσια Ιταλία, μια ηλικιωμένη Εβραία δίνει στέγη σε ένα μουσουλμανόπαιδο και προσπαθεί να το βοηθήσει να βρει την οικογένεια και την πίστη. Η ταινία έχει ως πρωταγωνίστρια την Σοφία Λόρεν, η οποία επιστρέφει στις ταινίες μετά από 10 χρόνια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement