Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βάζουν «στοπ» στις εκδηλώσεις-Τι εισηγούνται οι ειδικοί για το Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Να μην γίνει καμία χαλάρωση των μέτρων για το κορωνοϊό, εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της χώρας μας.

Ο λόγος είναι πως παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε αριθμούς κοντά στις 20.000, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι ακόμα η επιθυμητή, ενώ την ίδια στιγμή οι θάνατοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Ελλάδα να καταγράφει καθημερινά πάνω από 100 θανάτους.
Έτσι, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν η επιτροπή εισηγείται να μην πραγματοποιηθούν ούτε φέτος τα καρναβάλια.
Μάλιστα, εφόσον η κυβέρνηση εισακούσει την πρόταση των ειδικών αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς καρναβαλικές εκδηλώσεις.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Σε εισήγηση να καταργηθεί το ανώτατο όριο των έξι ατόμων στα τραπέζια στην εστίαση προχώρησε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταργείται το ανώτατο όριο των έξι ατόμων, χωρίς ωστόσο να τίθεται ανώτατο όριο.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει κάτι ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας, με ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ «ΘΥΣΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Την ίδια στιγμή, εύθραυστη χαρακτήρισε την κατάσταση με την πανδημία, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.
Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες δήλωσε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement