Connect with us

Εκκλησιαστικά

Γιορτάζει ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερουργός

Published

on

Την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού τιμά σήμερα η εκκλησία μας.

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζουν με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο πλήρως ανακαινισμένος μετά τον σεισμό φερώνυμος Ιερός Ναός στα Τσουκαλέικα, στον οποίο όπου σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Παράλληλα, πανηγυρίζει με ξεχωριστή λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος, ενώ θα παραστεί και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά τις ακολουθίες θα τεθεί προς προσκύνηση και ευλογία απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Ο Σύλλογος Φίλων Δασυλλίου και Άνω Πόλης Δήμου Πάτρας τιμά και φέτος την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών κάτω από το κάστρο στην οδό Κορύλλου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν και οι παλαιοί πρόσκοποι, όπως δήλωσε και ο δραστήριος εκπρόσωπος τους και ο εκ των συντονιστών των εκδηλώσεων Κώστας Ηλιόπουλος.

Το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους κτίστηκε το 1913 και την βοήθεια και ευλογία του Αγίου ζήτησαν και έλαβαν χιλιάδες πατρινοί συμπολίτες μας που πολλοί μάλιστα έχουν να θυμούνται και κύρια κάτοικοι της παλαιάς άνω πόλης από την λειτουργία του παλαιού νοσοκομείου έως τα τέλη περίπου της δεκαετίας του εβδομήντα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Δήμος Πάτρας όπως κάθε χρόνο και καλούνται όλοι οι πιστοί συμπολίτες μας όπως λάβουν μέρος στις θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις

ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Χθες το βράδυ σε πολλούς ιερούς ναούς όπως Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Φιλοθέης Οβρυάς Πατρών, Αγίου Διονυσίου Πατρών, Ι.Ν. Παντανάσσης, τελέσθηκαν ιερές αγρυπνίες και τέθηκαν σε προσκύνηση αποτμήματα ιερού λειψάνου του Αγίου.

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος του Πύργου. Η μνήμη του τελείται στον ιερό Ναό Αγίας Κυριακής όπου πλησίον υπάρχει ένα μικρό παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο προς τιμήν του Αγίου, όμως η μνήμη του έχει επιλεγεί να τιμάται κάθε χρόνο στον μεγαλύτερο Ναό λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement