Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κυριαρχία της «Όμικρον» στις νοσηλείες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στα δείγματα που προέρχονται από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Τα παραπάνω επισημαίνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων που εξετάζει το εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής την καθηγήτρια Αθανασία Μουζάκη, προκειμένου να διαπιστώσει που κινείται το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής μας.

Ο κ. Καρβέλης υπογραμμίζει πως ήδη το Εργαστήριο με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ έχει ενισχυθεί και επιπλέον ειδικό εξοπλισμό βάσει του οποίου μπορεί πλέον να διερευνάται η μετάλλαξη Όμικρον.
«Σύμφωνα με στοιχεία που λαμβάνω από την κα Μουζάκη κατόπιν ανάλυσης των δειγμάτων φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον κινείται στο 52% στην κοινότητα, ενώ υπάρχει κυριαρχία στα εξεταζόμενα θετικά δείγματα από όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής μας», σημειώνει.
200 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ως εξής: 95 στις Κλινικές, τρία στην Παιδιατρική, 5 στην ΜΑΦ και 10 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 83 στην Κλινική και 9 στην ΜΕΘ.
157 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των θετικών δειγμάτων που καταγράφονται στην Αχαΐα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά τους ελέγχους στο ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ προέκυψαν τα εξής:
-Επιμελητήριο Αχαΐας: Από τα 439 δείγματα βρέθηκαν 55 θετικά
-Παμπελοποννησιακό: Από τα 145 δείγματα βρέθηκαν 25 θετικά.
-Κ.Υ. Βόρειου Τομέα Πάτρας: Από τα 145 δείγματα βρέθηκαν 39 θετικά.
-Αίγιο: Από τα 163 δείγματα βρέθηκαν 38 θετικά.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00), στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement