Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πύργος: Εν ψυχρώ δολοφονία για… ένα χωράφι! – Νεκρός ο 67χρονος επιχειρηματίας Κων/νος Φωτόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Κτηματικές διαφορές 40 χρόνων που φέρεται να αφορούσαν ένα χωράφι και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» είχαν λυθεί εδώ και μια εικοσαετία ήταν ο λόγος που όπλισε  το χέρι 88χρονου άνδρα ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με μια καραμπίνα χθες το πρωί τον 67χρονο Κωνσταντίνο Φωτόπουλο έξω από την επιχείρηση Ξυλείας που διατηρούσε ο άτυχος επιχειρηματίας κοντά στο χωριό Πράσινο του Δήμου Πύργου.

«Δεν με θυμάσαι;»

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, όταν ο ηλικιωμένος άνδρας μετέβη με το αυτοκίνητο του  στο εργοστάσιο ξυλείας που βρίσκεται παράλληλα με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, απέναντι από το εστιατόριο «Αίγλη».

Ο 88χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε να δει τον επιχειρηματία. Όταν ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος Φωτόπουλος έφτασε στην είσοδο της επιχείρησης του, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον επιχειρηματία αν θυμάται την κτηματική διαφορά που είχαν πριν κάποια χρόνια μιας και ο ίδιος ήθελε να τακτοποιήσει τα κληρονομικά του και αν θυμάται και τον ίδιο.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι τόνοι ανέβηκαν και τότε ο ηλικιωμένος άνδρας άρπαξε την μονόκαννη καραμπίνα που είχε πάρει μαζί του και πυροβόλησε τον 67χρονο τραυματίζοντας τον σοβαρά στην περιοχή της δεξιάς κοιλιακής χώρας.

Είχε τις αισθήσεις του όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Την ώρα του συμβάντος, στο χώρο της αποθήκης ξυλείας βρισκόταν ο γιος του θύματος και ένας ακόμα εργαζόμενος οι οποίοι άκουσαν τον διάλογο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που επρόκειτο να συμβεί…

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον 67χρονο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου. Ο άτυχος επιχειρηματίας κατά την διακομιδή του, που έγινε συνοδεία και του γιου του, είχε τις αισθήσεις του όμως λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αφού  τα τραύματα που έφερε σε ζωτικά όργανα ήταν πάρα πολύ βαριά και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Συνέλαβαν τον δράστη στο σπίτι του…

Πέρα από το ΕΚΑΒ, στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία η οποία αφού συνέλεξε στοιχεία και προχώρησε στις απαραίτητες έρευνες, ταυτοποίηση τα στοιχεία του δράστη, τον οποίο και συνέλαβε σε λιγότερα από μία ώρα, στο σπίτι του στο Λεβεντοχώρι.

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 88χρονος φέρεται να είχε και στο παρελθόν τρεξίματα με την δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις.

Αλέξης Φραγκοδημητρόπουλος, υπάλληλος- αυτόπτης μάρτυρας

«Όρμηξα να του πάρω την καραμπίνα για να μην γίνει και άλλο κακό!»

Tραγική φιγούρα εκτός από τον έναν εκ των γιων του αδικοχαμένου 67χρονου ο οποίος τον συνόδευσε με το ασθενοφόρο στο «Ανδρέας Παπανδρέου», και ο Αλέξης Φραγκοδημητρόπουλος, υπάλληλος του θύματος στην επιχείρηση ξυλείας ο οποίος μάλιστα όχι μόνο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του πυροβολισμού αλλά πάλεψε κιόλας με τον δράστη προκειμένου να του αποσπάσει την καραμπίνα.

Τα όσα περιγράφει ο ίδιος με δήλωση του στην εφ. «Πατρίς» είναι συγκλονιστικά αφού ο 88χρονος πριν αποχωρήσει από το σημείο, έστρεψε το όπλο προς το μέρος του…

«Ήμουν στην πίσω μεριά του μαγαζιού και όταν πήγα μπροστά μου είπε ο γιος του ότι κάποιος κόρναρε και ζητούσε τον πατέρα του. Ήρθε και ο Κώστας και του λέει αυτός ‘’δεν με θυμάσαι; Το χωράφι που μου πήρες πριν 40 χρόνια;’’ Εγώ έφυγα και ξαφνικά ακούω ένας πυροβολισμό. Με το που γύρισα, είδα τον Κώστα κάτω. Πήγα να τον πλησιάσω και έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος μου. Εγώ πήγα να δω τον Κώστα γιατί δεν ήταν καλά ο άνθρωπος και μόλις ο δράστης άφησε την καραμπίνα κάτω, του όρμηξα και του την πήρα για να μην γίνει κι άλλο κακό. Παλέψαμε αλλά αυτός είχε ήδη βάλει μπροστά το αμάξι και έφυγε. Δεν τον είχα ξαναδεί εδώ», τόνισε ο κ. Φραγκοδημητρόπουλος.

https://www.patrisnews.com/pyrgos-en-psychro-dolofonia-gia-ena-chorafi-nekros-o-67chronos-epicheirimatis-kon-nos-fotopoylos/


Ροή ειδήσεων

Advertisement