Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άρωμα Καρναβαλιού, αλλά με εκπτώσεις-Τι δήλωσε στη «Γ» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Με δεδομένο, πως η ισχύουσα τάση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και μάλιστα θα αποτελέσει και την τελευταία απαγόρευση πριν έρθει η πολυπόθητη άρση των μέτρων τον Μάρτιο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη προσανατολίζεται σε λύση Σολομώντεια.

Ναι μεν αλλά, για τα μέλη της Επιτροπής που στην πλειοψηφία τους συνηγορούν στο έλλογο ΌΧΙ των Καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω των αυξημένων δεικτών της πανδημίας, πλην όμως αντιλαμβάνονται την κούραση, την απογοήτευση του πληθυσμού στην οποία συντείνει η οικονομική δυσπραγία της αγοράς και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εξετάζουν και τείνουν οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες, προς μια πρόταση που θα επιτρέψει μια εσάνς Καρναβαλιού.

Σε ερώτημα της «Γ» στον Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος της Επιτροπής και Πατρινό Χαράλαμπο Γώγο, αν θα βαρύνει στη λήψη απόφασης της Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, ότι αποτελεί μείζον θέμα για την πόλη, διττής σημειολογίας και σημασίας, που απηχεί στη συνέχεια της επιτυχημένης θεσμοθετημένης παράδοσης και παράλληλα στην οικονομική αρωγή που είναι αναγκαίο οξυγόνο για την αγορά, η συνιστώσα της απάντησής του αφήνει ένα μικρό παράθυρο μειωμένων προσδοκιών.

«Η Επιτροπή εξέτασε και αποφάσισε να επανεξετάσει στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, όλες τις παραμέτρους αφ’ ενός της απαραίτητης τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου με βάση επιδημιολογικά δεδομένα και τα στοιχεία του αριθμού κρουσμάτων και νοσηλειών που δεν είναι ενθαρρυντικά και συγχρόνως να συνυπολογίσει το κόστος των πολιτών από την πολύμηνη αποστράγγιση διασκέδασης και μάλιστα μιας τέτοιου τύπου μαζικής διασκέδασης που θα δώσει την απαραίτητη εκτόνωση και βέβαια την σημαντική οικονομική απώλεια.

Όμως εκ των πραγμάτων είναι επιβεβλημένο το πρέπει, της τήρησης πολύ λεπτών ισορροπιών που δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη επιφορτισμένο Σύστημα Υγείας με πολλαπλασιασμό κρουσμάτων και νοσηλείες», επισημαίνει ο Καθηγητής Γώγος, υπογραμμίζοντας

«Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι ουσιαστικά πολυπληθείς συναθροίσεις ιδιαίτερα μάλιστα στο Πατρινό Καρναβάλι όπου συρρέει μεγάλος πληθυσμιακός όγκος από όλη την Ελλάδα με τον κίνδυνο της διασποράς να επαπειλεί με βεβαιότητα. Θεωρώ λοιπόν ότι στην επανεξέταση του συγκεκριμένου θέματος ίσως επιτραπούν κάποια δρώμενα που θα δώσουν το στίγμα του θεσμού και μια εικόνα από το Καρναβάλι. Τίποτα όμως δεν έχει αποφασιστεί και τίποτα δεν είναι βέβαιο για το πως θα γνωμοδοτήσει η Επιτροπή και τι θα αποφασίσει η Κυβέρνηση».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς»… ξαναχτύπησαν!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνέβη και αυτό… Επανήλθε η «Εθνική Επιτροπή Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και με εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, γνωστοποιώντας ότι: α) Τίθενται άπαντες εκτός καθηκόντων και παύει κάθε αποζημίωση ή αποδοχή που λάμβαναν μέχρι τώρα, β) Απαγορεύεται οποιαδήποτε πρόσβαση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» και γ) Οφείλουν άμεσα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους!!! Απορείτε με όλα αυτά; Όσοι θυμούνται το προηγούμενο εξώδικο, με το οποίο οι ίδιοι  ζητούσαν την καταβολή 2 τρισεκατομμυρίων από τους 52 εκλεγμένους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ως οφειλή (πρόστιμο), γιατί προβαίνουν σε αποφάσεις ενώ οι ίδιοι (οι «Αυτόχθονες») έχουν αρνηθεί την εκπροσώπησή τους από το θεσμικό όργανο της Δυτικής Ελλάδας, καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται…  Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που έκανε την εμφάνισή της κατά την περίοδο της πανδημίας ως αρνητές των εμβολίων, είχε μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Τι απέγινε άραγε αυτή η προσπάθεια;

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ο Γιώργος Κολλιόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ισχυρή θα είναι η εκπροσώπηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, καθώς το μέλος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου, Γιώργος Κολλιόπουλος εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος. Συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Καββαθάς (Σωμ. Αν. Αττικής) , Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουράσης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κολλιόπουλος (Σωμ. Αχαΐας), Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Δαβερώνης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Αν. Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Καραγεώργος (Σωμ. Λαμίας), Οικ. Επόπτης: Ανέστης Βαφειάδης (Σωμ. Κομοτηνής). Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ αλφαβητική σειρά: Αθανασιάδης Βασίλειος (Σωμ. Αρκαδίας), Γιατράς Αναστάσιος (Σωμ. Αχαίας), Κοτσαμπάς Σωτήριος (Σωμ. Σερρών), Ματθαιόπουλος Παναγιώτης (Σωμ. Αχαίας), Ναστούλης Κωνσταντίνος (Σωμ. Αγρινίου), Σακκής Κωνσταντίνος (Σωμ. Αχαίας), Τάτσης Χρήστος (Σωμ. Ιωαννίνων), Τσιακίρογλου Μαίρη (Σωμ. Ξάνθης), Φιλοκώστας Ιωάννης (Σωμ. Θεσσαλονίκης).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Ν. Σιαδήμας στη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

O Πατρινός Νίκος Σιαδήμας (φωτό) ορίστηκε ως Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως το κόμμα της ΝΔ ανακοίνωσε χθες τους αναπληρωτές σε μια σειρά από Γραμματείες, ενώ όπως έγινε γνωστό, με νεότερες ανακοινώσεις θα οριστούν οι θεματικοί Τομεάρχες του κόμματος, καθώς και οι συντονιστές των Γραμματειών από τους αντίστοιχους επικεφαλής. Κινήσεις που προφανώς δείχνουν ότι το κόμμα της ΝΔ μπαίνει πλέον σε «διάταξη μάχης»…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα