Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζευγάρι χωρίς ιερό και όσιο-Έμπαιναν σε ναούς και αφαιρούσαν ιερά κειμήλια-Πως έπεσαν στην «φάκα» της Ασφάλειας Πατρών

Published

on

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχε ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι εισέβαλαν σε Ιερούς Ναούς και αφαιρούσαν από ιερά λείψανα, εικόνες, κειμήλια, σταυρούς μέχρι και τα τάματα των πιστών.

Το ζευγάρι συνελήφθη, προχθές στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Η σύλληψή τους έγινε παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους και λίγες μέρες αφότου είχαν αρπάξει από την Αγία Τράπεζα του φερώνυμου ναού των Τσουκαλεϊκων την λειψανοθήκη με τμήμα του λειψάνου του θαυματουργού Αγίου.

Η κλεμμένη λειψανοθήκη που βρέθηκε στο σπίτι ενός από τους δύο συλληφθέντες παραδόθηκε προχθές στον ναό κατά την ώρα του εσπερινού με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο να δηλώνει συγκλονισμένος από το γεγονός και να ευχαριστεί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το έργο τους.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη των δύο ημεδαπών (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΕΙΧΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας, εξιχνίασαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα τις υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς, ανακοίνωσαν τα εξής:
1. Εξιχνιάσθηκε κλοπή, που διαπράχθηκε στις 6-2-2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαράλαμπου Πατρών, όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων επίχρυση λειψανοθήκη με τμήμα λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, στις οικίες των δραστών την λειψανοθήκη του Αγίου Χαράλαμπου καθώς και δύο χρυσές αλυσίδες, και τα απέδωσαν στον εφημέριο του ομώνυμου Ιερού Ναού.
2. Εξιχνιάστηκε κλοπή, που διαπράχθηκε, στις 8-2-2022, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας, όπου οι δράστες αφαίρεσαν από εικόνα της Παναγίας, ένα σετ κοσμημάτων που αφιερωθεί ως τάμα από πιστούς».

ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, εικόνες, λειψανοθήκη και άλλα αντικείμενα, για τα οποία διενεργούνται έρευνες ως προς την προέλευση τους.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα, καθώς και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί αν εμπλέκονται και με άλλες υποθέσεις κλοπών.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Στο στόχαστρο διαρρήκτη μπήκε προχθές το μεσημέρι Ιερός Ναός στο Μεσολόγγι. Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου στο Αιτωλικό διότι – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- αποπειράθηκε να διαρρήξει Ιερό Ναό στο Μεσολόγγι, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του. Στον τόπο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement