Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον αδελφοκτόνο

Published

on

Μετανοιωμένος εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών ο νεαρός που έκοψε το νήμα της ζωής του ίδιου του αδελφού του και τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.

«Ζητώ συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήταν αδελφός μου. Με χτύπησε, αμύνθηκα και τον χτύπησα με το μαχαίρι χωρίς να το καταλάβω. Δεν το ήθελα. Έχω μετανοιώσει…» είπε απολογούμενος προχθές το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 23 Μαρτίου του 2014 στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όταν τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν τυχαία, λογομάχησαν και έγινε το κακό, μπροστά στα μάτια της γυναίκας και του παιδιού του θύματος.

«ΗΤΑΝ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Αιγίου, Γιάννης Σταυρόπουλος ανέφερε πως δεν προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία ανθρωποκτόνος πρόθεση για τον εντολέα του. Τόνισε πως επρόκειτο για ένα τυχαίο περιστατικό, το θύμα δέχθηκε ένα μόνο πλήγμα με μαχαίρι που είχε στην τσέπη του ο κατηγορούμενος.
«Ήταν η κακιά η ώρα. Το μαχαίρι τον βρήκε στην καρδιά και γι’ αυτό πέθανε. Δεν ήταν προειλημμένη απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο εντολέας του είχε διαπληκτιστεί με το θύμα προ ημερών και όταν συναντήθηκαν τυχαία ήθελαν μόνο να τα βρουν.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΕΙΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ»

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της άμυνας. Ωστόσο, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΠΙΕΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ»

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο κ. Σταυρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιεική μεταχείριση του εντολέα του από το Δικαστήριο, τονίζοντας πως πλέον μετά από 7 χρόνια εγκλεισμού του άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκισή του.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement