Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το ρεύμα «καίει» την εστίαση-Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» στην Πάτρα εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε λίγο καιρό θα φαντάζουν πολύ μικρές μπροστά σ’ αυτό που φέρνει η «έκρηξη» των λογαριασμών του ρεύματος», ανέφεραν καταστηματάρχες της εστίασης, κάνοντας γνωστό πως ήδη στην Πάτρα μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών.

«Κατάστημα στην Κανακάρη με δύο ψυγεία και μία μηχανή καφέ από 600 ευρώ που πλήρωνε ήρθε λογαριασμός 4.000 ευρώ. Πώς θα καλυφθούν αυτά τα χρήματα;», ανέφερε μέλος της εστίασης, αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας με κυρίαρχο θέμα τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Από το σύνολο των καταστηματαρχών επισημάνθηκε πως το πρόβλημα τείνει να μετατραπεί στον νέο μεγάλο εφιάλτη του κλάδου, ο οποίος θα είναι χειρότερος και από αυτόν της πανδημίας.

«Όσοι αντέξαμε και κρατήσαμε ανοικτά τα καταστήματά μας μετά από δύο χρόνια άνοιξε- κλείσε λόγω του κορωνοϊού, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αποτελούν πλέον τον μεγάλο μας βραχνά εκτινάσσοντας το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών μας. Ήδη τέσσερις συνάδελφοί μας στο κέντρο της Πάτρας δεν άντεξαν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, ενώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι…», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος.
Το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για αγωνιστικές δράσεις σε συνεργασία και με άλλους επαγγελματικούς φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα, κατατέθηκε πρόταση την ερχόμενη Τετάρτη να δοθεί το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα όλα τα καταστήματα να κλείσουν συμβολικά το ρεύμα για μερικές ώρες ανάβοντας κεριά. Εντός των ημερών αναμένεται να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες, καθώς δεν αποκλείεται να διοργανωθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement