Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φουντώνουν» τα μπλόκα-Παραμένουν στον Μεγανίτη οι αγρότες της Αιγιάλειας, ραντεβού στην Πατρών- Πύργου δίνουν την Κυριακή οι συνάδελφοί τους στη Δυτική Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραμένουν στο μπλόκο του Μεγανίτη οι αγρότες της Αιγιάλειας, ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Δυτική Αχαΐα αποφάσισαν συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Κυριακής στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, βρέθηκαν στο μπλόκο των αγροτών της Αιγιάλειας στον κόμβο Μεγανίτη, στηρίζοντας για μια ακόμα φορά τον αγώνα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Ο Δήμαρχος μετέφερε στους αγρότες και το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας βγήκαν στους δρόμους. Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στα μπλόκα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν. Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους:
Για μέτρα ενάντια αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών αγαθών
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα
Καμιά περικοπή των ενισχύσεων
Μείωση του κόστους παραγωγής και επιδοτήσεις
Αφορολόγητο πετρέλαιο
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για τα μπλόκα των αγροτών, στην οποία αναφέρεται πως «η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιγιάλεια που πρωταγωνίστησαν όλον αυτό τον καιρό για το στήσιμο του μπλόκου στην γέφυρα «Μεγανίτη». Χαιρετίζουμε την ιδιαίτερη συμμετοχή των φορέων και σωματείων της Αιγιάλειας και της Πάτρας, που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος , οι αγρότες, να δυναμώσουν τον αγώνα και να πυκνώσουν το μπλόκο».
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ
Την ίδια ώρα οι αγροτικοί σύλλογοι Δυτικής Αχαΐας και Ωλενίας στη συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στο πρώην Δημαρχείο, στα Λουσικά και μετά από ψηφοφορία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
-Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ, μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων
-Άμεση καταβολή της κορωνοενίσχυσης για τα οινοποιήσιμα σταφύλια της χρονιάς 2020.
-Εργάτες γης
-Κατώτατη εγγυημένη τιμή για όλα τα αγροτικά προϊόντα
-Επέκταση του φράγματος του Πηνειού έως την Κάτω Αχαΐα
-Να δοθεί και για άρδευση το νερό από το Φράγμα Πείρου- Παραπείρου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement