Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ἒτσι ἢθελε ὁ Ἃγιος Χαραλάμπης»- Ευχαριστίες του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου στην τοπική Αστυνομία για την ανεύρεση του λειψάνου

Published

on

 

 

 

Σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης χαράς πανηγύρισε ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, την περασμένη Πέμπτη, ο φερώνυμος ναός των Τσουκαλεΐκων.

Ο Μητροπολίτης τέλεσε και ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους την Θεία Λειτουργία στον περικαλλή νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα παρουσία πλήθους πιστών. Αναφέρθηκε στην θαυμαστή μεσιτεία προς Θεόν του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος έσωσε εκ της πανώλους λοιμικής νόσου επανειλημμένως πολλές πόλεις της Ελλάδος και θαυμαστώς διέσωσε τους κατοίκους των Φιλιατρών από την σφαγή των Γερμανών κατακτητών.

Επίσης, μίλησε για την ευλάβεια των Τσουκαλεΐκων, την προστασία τους από τον Άγιο Χαράλαμπο και τη θαυμαστή συγκυρία της ευρέσεως του κλαπέντος ιερού λειψάνου του κατά την ώρα του Εσπερινού της εορτής του.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και στον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη και στο πρόσωπό του όλους τους αστυνομικούς και ιδιαιτέρως της Ασφαλείας για τις ενέργειές τους προς εντοπισμό των ιεροσύλων και της ανευρέσεως του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους και για την γένει δράση τους προς όφελος της κοινωνίας μας. Εξάλλου, κατά τον εσπερινό σε κλίμα συγκίνησης παρέλαβε το ιερό λείψανο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών λέγοντας: «Ἒτσι ἢθελε ὁ Ἃγιος Χαραλάμπης, νά τόν ὑποδεχθοῦμε ἐπισήμως κατά τήν ὣρα τοῦ Ἑσπερινοῦ τῆς μνήμης του, ἀφοῦ κατ’ αὐτή τήν ἡμέρα καί ὣρα ἐνήργησε θαυμαστῶς γιά τόν ἐντοπισμό τοῦ δράστου τῆς ἱεροσυλίας καί τῆς εὑρέσεως τοῦ ἱεροῦ του Λειψάνου».

Σημείωσε, δε, πως η λύπη του ιερέως, του π. Δημητρίου Μπιλιανού και όλων των κατοίκων του χωριού, μετετράπη σε άφατη χαρά και αγαλλίαση καθώς οι προσευχές τους εισακούστηκαν και η κλεμμένη λειψανοθήκη βρέθηκε από την Αστυνομία και η υποδοχή του έγινε πανηγυρικά και συγκινητικά.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement