Connect with us

Τοπική αγορά

«Με δημιουργία, φαντασία και καινοτόμες ιδέες στη γιορτή του Bar»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Bartenders Ελλάδος Αντώνης Παναγιωτόπουλος μιλά στην «Γ» για το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail, στο πλαίσιο της HO.RE.CA

Published

on

Το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail, στο πλαίσιο της HO.RE.CA που φιλοξενείται στο Metropolitan Expo, είναι γεγονός! Οι δημιουργικοί και ανερχόμενοι bartenders υπόσχονται να παρουσιάσουν μοναδικά, ολοκαίνουρια mix και να κερδίσουν εκτός από την πρωτιά και μία θέση στην ελληνική σκηνή του bartending.

Η αυλαία άνοιξε προχθές με τον 9ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail και θα ολοκληρωθεί αύριο, θα συνεχιστεί σήμερα Κυριακή και θα ολοκληρωθεί αύριο με τον 11ο Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail και 1ος Διαγωνισμός Battle of the bars.

Η Ένωση Bartenders Ελλάδος διοργανώνει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της, με σκοπό να αναδείξει και πάλι τα νέα ταλέντα στην υψηλή τέχνη των cocktails.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Bartenders Ελλάδος Αντώνης Παναγιωτόπουλος μίλησε στην «Γ» για την εφ όλης της ύλης, τους στόχους, το μέλλον, τον τουρισμό και τους πανελλήνιους διαγωνισμούς στη HORECA.

«Στόχος είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου σε πανελλήνιο επίπεδο αρχικά και μετέπειτα σε παγκόσμιο, διασφαλίζοντας έτσι μια ενιαία πολιτική για την υγιεινή και ασφάλεια στα bars, την υπεύθυνη κατανάλωση στο αλκοόλ και την προστασία ενάντια στα νοθευμένα ποτά. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η οποία αποτελεί δε, βασική αρχή στη συνείδηση της ΕΜΕ» τονίζει.

ΤΟ 2022 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ»

Όσον αφορά στην συμβολή του κλάδου στον τουρισμό, τονίζει: «Σαφέστατα όταν μιλάμε για το τουριστικό κομμάτι ο κλάδος μας θεωρείται ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι το «πρόσωπο» των ξενοδοχείων , των εστιατορίων, των αναψυκτήριων, των νυχτερινών κέντρων κ.α. καταλυμάτων. Όταν μπαίνει κανείς σε έναν χώρο εστίασης, ο πρώτος άνθρωπος που θα αντικρίσει θα είναι ο/η bartender ξέροντας ότι αυτός θα τον υποδεχτεί, αυτός θα τον εξυπηρετήσει και θα τον διασκεδάσει με χαμόγελο και ευγένεια. Επίσης, μιλάμε για τον διαχειριστή του αλκοόλ, το οποίο σε όλο τον κόσμο αποτελεί μεγάλο οικονομικό status. Το 2022 αναμένεται να είναι πολύ δυνατό όπως δείχνουν και οι πρώτες κρατήσεις και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των πραγμάτων» προσθέτει.

«ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ

ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ»

Για τον 26ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα cocktails τονίζει: «Είναι η γιορτή του Bar, γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τη FORUM S.A. συμμετέχοντας έτσι στην έκθεση της HORECA. Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς, της δημιουργίας και της φαντασίας των ανθρώπων που υποστηρίζουν έμπρακτα τον τομέα αυτό. Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που πλήττει όλη την ανθρωπότητα επιστρέφουμε δριμύτεροι και η δίψα είναι μεγάλη, όπως και η συμμετοχή θα έλεγα. Οφείλω να ομολογήσω ότι η πόλη μας και οι γύρω περιοχές θα εκπροσωπηθούν επάξια από πολλούς νέους αλλά και έμπειρους bartenders. Υπάρχουν 4 διαγωνισμοί: ο πρώτος με αποκλειστικά και μόνο με ελληνικά προϊόντα, με πολλά brands από διάφορα μέρη της Ελλάδος και ambassadors που μιλούν γι’ αυτά. Την Κυριακή είναι ο μεγάλος τελικός του κλασικού cocktail όπου θα δείτε απίστευτες δημιουργίες και τεχνικές με brands από όλο τον κόσμο από πολύ αξιόλογους επαγγελματίες”.

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»

Τονίζει πως οι διαγωνιζόμενοι μάχονται για να κερδίσουν μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κούβα, ενώ μιλά και για άλλους διαγωνισμούς που έχουν ήδη σχεδιαστεί. «Ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο που διεξάγεται στη Κούβα. Την Δευτέρα θα έχουμε δυο ακόμη διαγωνισμούς με πρώτο αυτόν του χωρίς αλκοόλ (non alcohol) με καινοτόμες ιδέες και εκεί. Ο νικητής θα μας εκπροσωπήσει στη Τσεχία το καλοκαίρι διαγωνιζόμενος με νικητές από άλλες χώρες. Ακολουθεί ο πρώτος διαγωνισμός battle of the bars όπου θα κερδίσει η καλύτερη bartending team παρουσιάζοντας μας cocktails από τον κατάλογο του μαγαζιού τους.  Τέλος, εύχομαι να πάνε όλα καλά, σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε και να γιορτάσουμε μαζί όλο αυτό που τόσο μας είχε λείψει. Εύχομαι υγεία σε όλους!».

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement