Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
Connect with us

Τοπική αγορά

«Με δημιουργία, φαντασία και καινοτόμες ιδέες στη γιορτή του Bar»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Bartenders Ελλάδος Αντώνης Παναγιωτόπουλος μιλά στην «Γ» για το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail, στο πλαίσιο της HO.RE.CA

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail, στο πλαίσιο της HO.RE.CA που φιλοξενείται στο Metropolitan Expo, είναι γεγονός! Οι δημιουργικοί και ανερχόμενοι bartenders υπόσχονται να παρουσιάσουν μοναδικά, ολοκαίνουρια mix και να κερδίσουν εκτός από την πρωτιά και μία θέση στην ελληνική σκηνή του bartending.

Η αυλαία άνοιξε προχθές με τον 9ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail και θα ολοκληρωθεί αύριο, θα συνεχιστεί σήμερα Κυριακή και θα ολοκληρωθεί αύριο με τον 11ο Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail και 1ος Διαγωνισμός Battle of the bars.

Η Ένωση Bartenders Ελλάδος διοργανώνει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της, με σκοπό να αναδείξει και πάλι τα νέα ταλέντα στην υψηλή τέχνη των cocktails.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Bartenders Ελλάδος Αντώνης Παναγιωτόπουλος μίλησε στην «Γ» για την εφ όλης της ύλης, τους στόχους, το μέλλον, τον τουρισμό και τους πανελλήνιους διαγωνισμούς στη HORECA.

«Στόχος είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου σε πανελλήνιο επίπεδο αρχικά και μετέπειτα σε παγκόσμιο, διασφαλίζοντας έτσι μια ενιαία πολιτική για την υγιεινή και ασφάλεια στα bars, την υπεύθυνη κατανάλωση στο αλκοόλ και την προστασία ενάντια στα νοθευμένα ποτά. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η οποία αποτελεί δε, βασική αρχή στη συνείδηση της ΕΜΕ» τονίζει.

ΤΟ 2022 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ»

Όσον αφορά στην συμβολή του κλάδου στον τουρισμό, τονίζει: «Σαφέστατα όταν μιλάμε για το τουριστικό κομμάτι ο κλάδος μας θεωρείται ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι το «πρόσωπο» των ξενοδοχείων , των εστιατορίων, των αναψυκτήριων, των νυχτερινών κέντρων κ.α. καταλυμάτων. Όταν μπαίνει κανείς σε έναν χώρο εστίασης, ο πρώτος άνθρωπος που θα αντικρίσει θα είναι ο/η bartender ξέροντας ότι αυτός θα τον υποδεχτεί, αυτός θα τον εξυπηρετήσει και θα τον διασκεδάσει με χαμόγελο και ευγένεια. Επίσης, μιλάμε για τον διαχειριστή του αλκοόλ, το οποίο σε όλο τον κόσμο αποτελεί μεγάλο οικονομικό status. Το 2022 αναμένεται να είναι πολύ δυνατό όπως δείχνουν και οι πρώτες κρατήσεις και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των πραγμάτων» προσθέτει.

«ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ

ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ»

Για τον 26ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα cocktails τονίζει: «Είναι η γιορτή του Bar, γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τη FORUM S.A. συμμετέχοντας έτσι στην έκθεση της HORECA. Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς, της δημιουργίας και της φαντασίας των ανθρώπων που υποστηρίζουν έμπρακτα τον τομέα αυτό. Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που πλήττει όλη την ανθρωπότητα επιστρέφουμε δριμύτεροι και η δίψα είναι μεγάλη, όπως και η συμμετοχή θα έλεγα. Οφείλω να ομολογήσω ότι η πόλη μας και οι γύρω περιοχές θα εκπροσωπηθούν επάξια από πολλούς νέους αλλά και έμπειρους bartenders. Υπάρχουν 4 διαγωνισμοί: ο πρώτος με αποκλειστικά και μόνο με ελληνικά προϊόντα, με πολλά brands από διάφορα μέρη της Ελλάδος και ambassadors που μιλούν γι’ αυτά. Την Κυριακή είναι ο μεγάλος τελικός του κλασικού cocktail όπου θα δείτε απίστευτες δημιουργίες και τεχνικές με brands από όλο τον κόσμο από πολύ αξιόλογους επαγγελματίες”.

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»

Τονίζει πως οι διαγωνιζόμενοι μάχονται για να κερδίσουν μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κούβα, ενώ μιλά και για άλλους διαγωνισμούς που έχουν ήδη σχεδιαστεί. «Ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο που διεξάγεται στη Κούβα. Την Δευτέρα θα έχουμε δυο ακόμη διαγωνισμούς με πρώτο αυτόν του χωρίς αλκοόλ (non alcohol) με καινοτόμες ιδέες και εκεί. Ο νικητής θα μας εκπροσωπήσει στη Τσεχία το καλοκαίρι διαγωνιζόμενος με νικητές από άλλες χώρες. Ακολουθεί ο πρώτος διαγωνισμός battle of the bars όπου θα κερδίσει η καλύτερη bartending team παρουσιάζοντας μας cocktails από τον κατάλογο του μαγαζιού τους.  Τέλος, εύχομαι να πάνε όλα καλά, σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε και να γιορτάσουμε μαζί όλο αυτό που τόσο μας είχε λείψει. Εύχομαι υγεία σε όλους!».

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Τοπική αγορά

«Θέλουμε έναν Σύλλογο δυνατό και ανεξάρτητο»-Τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», μιλούν στη «Γ» για το κοινό τους όραμα εν όψει των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ένας εξορθολογιστής, ο άλλος οξυδερκής και ο τρίτος διαχυτικός, συνθέτουν μία «ομάδα» με ηγετικά χαρακτηριστικά και εξαιρετική δυναμική και απήχηση η οποία στηρίζεται πρωτίστως στη σύνθεση, στη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό.

Ο λόγος για τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννη Ρούπα, Τάκη Γουρδούπη και Μιχάλη Παντελή, της νεοσύστατης παράταξης η οποία θα συμμετέχει στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στις 21, 22 και 23 Ιουνίου εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον για το εμπόριο και την οικονομία.

Και οι τρεις μίλησαν στη «Γ» για το κοινό τους όραμα εν όψει των εκλογών, το οποίο δεν είναι άλλο, από έναν Σύλλογο δυνατό, καθαρό, αυτόνομο, ανεξάρτητο και εξωστρεφή. Κι οι τρεις διαγράφουν τη δική τους πορεία στο εμπόριο, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά, ενώ όπως η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων τους αισθάνονται μεγάλη την ευθύνη όχι μόνο να το παραδώσουν κι αυτοί στα παιδιά τους, αλλά να διασφαλίσουν κι εκείνες τις συνθήκες που θα δώσουν προοπτική.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Νέα στήριξη στην «Εμπορική Ανανέωση από τον έμπορο ανταλλακτικών, Γιάννη Καυκά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επαφές των ιδρυτικών στελεχών της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννη Ρούπα, Τάκη Γουρδούπη και Μιχάλη Παντελή με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ’ όλους τους τομείς του εμπορίου.

Το ενδιαφέρον, αλλά και η στήριξη νέων, κυρίως, ανθρώπων καταδεικνύει τη δυναμική του συνδυασμού, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Μεταξύ άλλων, τη στήριξή του στην «Εμπορική Ανανέωση» ανακοινώνει και δημόσια ο έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, Γιάννης Καυκάς, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει «κάτι νέο γεννήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αδυναμιών και παραλείψεων δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους εμπόρους της πόλης μας και κυρίως, τους νέους επαγγελματίες που επιχειρούν σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η απόφαση συγκρότησης ενός νέου συνδυασμού που θα λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, μακριά από κόμματα και αναχρονιστικές νοοτροπίες, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Είναι μία απόφαση που ελήφθη από ανθρώπους που εκπροσωπούν το νέο και το άφθαρτο, γι’ αυτό και θεώρησα καθήκον μου να ταχθώ στο πλευρό τους. Όλοι μαζί με σεβασμό στις αρχές της συλλογικής λειτουργίας και της διαφάνειας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι σε όλα όσα υποσκάπτουν το μέλλον μας. Η νέα γενιά που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ότι είναι απαθής και αδιάφορη, έχει και τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξει τους συσχετισμούς».

Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού, καθώς και οι βασικές αρχές και θέσεις του.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση, καθαρίστριες και άντρες γενικών καθηκόντων για εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.

Ώρες επικοινωνίας 11:00-20:00,  Τηλ. Επικοινωνίας: 6979007722

Email: [email protected]

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα