Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκα» στην Πατρών – Πύργου

Αγωνιστικό ραντεβού στις 11 π.μ. δίνουν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ χθες έγινε συμβολικός αποκλεισμός στο Μεγανίτη

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας θα στήσουν μπλόκο σήμερα στις 11 το πρωί οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας.

Χθες το απόγευμα, οι αγρότες της Αιγιάλειας προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Μεγανίτη.

Οι αγρότες και της Δυτικής Ελλάδας φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αρχίσει να ζεσταίνουν τις μηχανές τους και να προβαίνουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου ή θα παραταχθούν δίπλα σε αυτόν, κάτι που θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των αγροτών.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων θα συμμετάσχουν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των Μπλόκων προκειμένου να καθορίσουν τον τρόπο κλιμάκωσης της αγωνιστικής τους δράσης σε ολόκληρη την χώρα.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

-Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

-Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.

-Άμεσα έργα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αντιπλημμυρική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών

-Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση

-Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Να μην μειωθούν οι ενισχύσεις και να είναι ακατάσχετες. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement