Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συγκίνηση για τον Χρήστο Γαλαριώτη

Published

on

 

 

Συγκίνηση προκάλεσε στην Αχαΐα ο θάνατος του Χρήστου Γαλαριώτη, σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε ένα δραστήριο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας που άφησε το αποτύπωμά του σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Χρήστος Γαλαριώτης γεννήθηκε στον Κρίνο Αχαΐας και στη ζωή του εργάστηκε σκληρά και κατόρθωσε να διαγράψει μια σημαντική πορεία, πάνω σε αρχές και αξίες. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Ήταν λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης στο άλμα εις μήκος στα 100 μέτρα και είχε καταγράψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Σε επαγγελματικό επίπεδο είχε διατελέσει διοικητικό στέλεχος της CoCa Cola στη Νιγηρία και διευθυντής εργοστασίου.

Επιστρέφοντας στην γενέτειρά του εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στη Frigorex στην Κάτω Αχαΐα και μετέπειτα στέλεχος της Πατρινής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Κρόνος».

Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Ειρήνη απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αιμίλιο, ο οποίος είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής, καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School, το οποίο είναι μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές σχολές στη Γαλλία και την Ευρώπη, και τον Θεόδωρο, οικονομολόγο, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Βρυξέλες.

Ο εκλιπών καμάρωσε τα παιδιά του να διαγράφουν μια λαμπρή πορεία, αλλά και να δημιουργούν οικογένειες και ευτύχησε να αποκτήσει πέντε εγγόνια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement