Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. κολοκύθα, σε κύβους

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την καρμπονάρα

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

3 μεγάλα αβγά

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλοίδες για το σερβίρισμα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να λιώνει η κολοκύθα. Στη συνέχεια την πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα. Ρίχνετε στο μπολ με την κολοκύθα τα αβγά, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Βγάζετε το μπέικον από το τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά με μια πιρούνα μέσα από την κατσαρόλα μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε ξανά το μπέικον, τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε αμέσως στα ζυμαρικά το μίγμα της κολοκύθας και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν και να μείνουν με μια χυλωμένη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε την καρμπονάρα σε πιάτα γαρνίροντας με έξτρα παρμεζάνα σε φλοίδες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement