Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ν.Δ. : Συνέδριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.
Αιτία είναι το Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo.

Πρόκειται για ένα προεκλογικό συνέδριο που εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα και έχει σημαντικούς στόχους.
Πρώτος στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή του κυβερνητικού έργου την τριετία της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ με έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις που έχουν γίνει σε πολλά πεδία. Ένας δεύτερος στόχος είναι η ανάδειξη του Ευρωπαϊκού της προφίλ καθώς η ΝΔ θεωρεί πως έχει λόγους να υπερηφανεύεται διότι αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο κυβερνόν κόμμα στο group του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και εκπροσωπεί πολίτες που ανήκουν σε ένα μεγάλο πολιτικό φάσμα που ξεκινάει από την κεντροαριστερά και το κέντρο και φθάνει έως την δημοκρατική λαϊκή δεξιά.

Το συνέδριο σύμφωνα με πληροφορίες της “Γ” θα κινηθεί σε τρεις θεματικές ενότητες. Μέσω βίντεο θα αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο μέχρι σήμερα σε τομείς όπως η oικονομία, η πανδημία και η κοινωνική πολιτική και επίσης τα Εξωτερικά και η Άμυνα.
Οι κυβερνητικές επιδόσεις σε τομείς όπως το ψηφιακό κράτος, οι μειώσεις φόρων, οι ενισχύσεις των ευάλωτων και των πληγέντων από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό, ο τουρισμός θα προβληθούν και θα τονιστούν με στόχο την συσπείρωση και την ενεργοποίηση όλων των κομματικών μελών εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Με αυτό το σκεπτικό η “ομάδα εργασίας” με επικεφαλής τον γραμματέα κ Παύλο Μαρινάκη και τον γραμματέα οργανωτικού κ Στέλιο Κονταδάκη έχει αρχίσει επισκέψεις – εξορμήσεις στην περιφέρεια. Πρόσφατα επισκέφτηκαν και την Πάτρα με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος. Υπήρξε συνεργασία με την νέα διοίκηση της ΔΕΕΠ Αχαΐας και τον πρόεδρο κ Αντώνη Κουνάβη και ενημέρωση για τις προτεραιότητες στην περιοχή.

Σκοπός αυτών των επισκέψεων στην περιφέρεια είναι, μέσω της ενεργοποίησης όλων των ανθρώπων του κόμματος, η διατήρηση της διαφοράς των 10 μονάδων από το δεύτερο κόμμα – είτε ο Σύριζα είναι δεύτερος είτε το ΚΙΝΑΛ. Μία διαφορά αυτού του εύρους θα δώσει στη ΝΔ μεγάλο πλεονέκτημα και ίσως αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο των επερχόμενων εκλογών Η ομάδα εργασίας αναμένεται μέχρι το συνέδριο να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα και μέσω των διοικήσεων των ΔΕΕΠ θα έχει ενημερωθεί για τις όποιες εκκρεμότητες ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα πριν την έναρξη του συνεδρίου. Σύνδεσμος μεταξύ Πειραιώς (ομάδων εργασίας για το Συνέδριο) και Μεγάρου Μαξίμου ως επικεφαλής του project αυτού είναι ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, ο κ Γρηγόρης Δημητριάδης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement