Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανησυχητική άνοδος

906 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αχαΐα, ενώ μέσα σε δύο 24ωρα έγιναν 31 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σ’ ένα 24ωρο ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Αχαΐα, η οποία έφθασα τα 906.
Ο αριθμός προκαλεί ανησυχία και δείχνει πως η μετάλλαξη Όμικρον να έχει κυριαρχήσει πλήρως στη χώρα, τα κρούσματα παραμένουν χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, φθάνοντας συνολικά 20.361 κρούσματα, τα 5.455 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 2.202 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Δυτική Ελλάδα μετρά 1.601 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 906 στην Αχαΐα, τα 366 στην Αιτωλοακαρνανία και τα 329 στην Ηλεία.
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας» δήλωσε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας για την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή μας.
Σημείωσε πως το τελευταίο διήμερο στα νοσοκομεία της Πάτρας έγιναν 31 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 20 στην εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και οι 11 στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».
«Τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης» σημείωσε, τονίζοντας πως χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 109 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 3 μικρούς ασθενείς στην Παιδιατρική (βγήκε το παιδάκι από την ΜΕΘ Παίδων Covid που είχε διακομιστεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων), 2 ασθενείς στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ Covid. Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 65 ασθενείς και 9 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% Η ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους γιατί λειτουργούμε σε μια ανοικτή κοινωνία, με την αγορά και την εστίαση σε πλήρη λειτουργία. Τα θετικά κρούσματα που καταγράφονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι σε ποσοστό άνω του 10% γι’ αυτό υπάρχει και η αντίστοιχη επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων», τόνισε, σημειώνοντας πως «επιχειρησιακά θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ετοιμότητα».
ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
Αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα από το εργαστήριο της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Πατρών λέγοντας πως «η ύπαρξη της μετάλλαξης Ομικρον στην κοινότητα κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως 52%, ενώ στα νοσοκομεία μας κυριαρχεί σε ποσοστό από 90- 95%. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως έχει ανέβει ο μέσος όρος νοσηλείας των ασθενών. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση σύντομα», κατέληξε.
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΕΣΤ
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους ελέγχους στο ευρύ κοινό και οι αριθμοί των θετικών δειγμάτων συνεχίζουν να είναι υψηλοί.
Χθες στο Επιμελητήριο έγιναν 396 δείγματα και βρέθηκαν 68 θετικά τεστ, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 190 δείγματα και βρέθηκαν 74 θετικά, στην Κάτω Αχαΐα από τα 173 δείγματα τα 36 ήταν θετικά. Στο Αίγιο από τα 104 τεστ βρέθηκαν 34 θετικά, ενώ στο Ασυλο Ανιάτων Αγία Ευφροσύνη στην Αιγιάλεια από τα 101 δείγματα βρέθηκαν 9 θετικά, ενώ στο παράρτημα ΑΜΕΑ Αιγίου από 13 δείγματα όλα βγήκαν αρνητικά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα με ανοικτές δειγματοληψίες ως εξής:
στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:30 έως 20:30), στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 έως 15:00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη, στη Βέσο Μάρε (09:00 έως 16:00) και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (08:00 έως 20:30)

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement