Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Apple: Διακόπτεται η συνεργασία με προμηθευτές «ματωμένων» πρώτων υλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Apple τερμάτισε την εμπορική σχέση της με 12 εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας μετάλλων λόγω ανησυχιών ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση ένοπλων συγκρούσεων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέθεσε τα σχετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο του τελευταίου της ελέγχου για «ορυκτά πολέμου» στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγορά (Securities and Exchange Commission).

Η έκθεση ελέγχου επισημαίνει ότι δώδεκα εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη κασσίτερου, ταντάλιου, βολφραμίου και χρυσού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά και σε γειτονικές χώρες, αποδεσμεύτηκαν από τα συμβόλαιά τους λόγω της άρνησής τους να συμμετάσχουν στον έλεγχο για το αν «πληρούν τις απαιτήσεις για την υπεύθυνη προμήθεια ορυκτών».

Διαβάστε επίσης: Λειτουργία τερματικού POS προστίθεται στα iPhone

Σύμφωνα με την Apple, ακόμα και εν μέσω προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και έλλειψης ημιαγωγών, ο κώδικας συμπεριφοράς των προμηθευτών της απαιτεί από τις συνεργαζόμενες εταιρείες να εντοπίζουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των «κοινωνικών, περιβαλλοντικών κινδύνων και κινδύνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η εταιρεία είπε ότι έχει στοχεύσει τον κασσίτερο, το ταντάλιο, το βολφράμιο και τον χρυσό (τετράδα που είναι γνωστή και ως 3TG, από τα αρχικά των λέξεων στα αγγλικά) μεταξύ 14 υλικών που είχαν προτεραιότητα στις αρχικές της προσπάθειες για τον περιορισμό των λεγόμενων «ματωμένων ορυκτών». Από το 2009, ανέφερε η Apple, έχει διακόψει τους δεσμούς της με 163 μεταλλουργεία και ορυχεία των συγκεκριμένων μεταλλευμάτων για παραβιάσεις.

Σύμφωνα με τις νέες καταθέσεις στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς, το 2021 αντιπροσωπεύει την έβδομη συνεχή χρονιά που το 100% των μεταλλουργείων και διυλιστηρίων 3TG στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple πληρούν τα πρότυπα του ελέγχου της.

Πηγή: OT.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement