Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αναγκαία και επείγουσα η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δηλώνει ο Μητσοτάκης από το Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Βελιγράδι. Προσβλέπω στην επόμενη συνάντησή μας στα πλαίσια του 4ου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Προσβλέπω και στην πολύ σημαντική επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Θα επαναβεβαιώσει ότι Ελλάδα και Σερβία είμαστε δύο χώρες που δεν μας συνδέει μόνο η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Η Αθήνα επιθυμεί να δει στην ενωμένη Ευρώπη όλες τις πρωτεύουσες των δυτικών Βαλκανίων με πρώτο το Βελιγράδι.

Ως παλιό ήδη μέλος της ΕΕ η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη σκληρή δουλειά και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές δομές. Σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο. Η περιφερειακή συνεργασία άλλωστε είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη και η ΕΕ επενδύει πολλά στην προώθησή της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement