Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Τομέα Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σημαντική συνεργασία ξεκινά μεταξύ του Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Στόχος είναι  η προαγωγή του πολιτισμού και της ιστορίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που αποτέλεσε σύμβολο ελευθερίας, αλλά και αναστοχασμού, μέσω της ανάδειξης πτυχών της περιόδου της ελληνικής επανάστασης.

Στην κατεύθυνση αυτή,  από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  προγραμματίζονται  κοινές πολιτιστικές και  επιστημονικές δράσεις αρχής γενομένης από τις Γιορτές Εξόδου 2022 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που συνδυάζει επιστήμη και τέχνη, προκειμένου  οι εκπρόσωποί τους να έρθουν κοντά στους πολίτες και να αποτελέσουν φωτεινούς φάρους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνία και οι δομές της. 

Υπεύθυνοι συντονισμού δράσεων ορίστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού και τουρισμού ΠΔΕ,  Νικόλαος  Κοροβέσης με την διοικητική ομάδα  εργασίας της ΠΔΕ , τους επιστημονικούς συνεργάτες  και  τους εφόρους Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών ο Πρύτανης  του  Πανεπιστημίου  Πατρών, Χρήστος Μπούρας  με υπεύθυνους συντονισμού:

    • Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  τον Καθηγητή    Τμήματος   Διοικητικής Επιστήμης   και Τεχνολογίας   Πανεπιστημίου  Πατρών Αριστογιάννη Γαρμπή.
  • Στην Π.Ε Αχαΐας  την Μαρία Αργυρόπουλου, ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού.  
  • Στην Π.Ε, , Ηλείας τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσειολογίας,  αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργος Παναγιωτόπουλος, 

Ροή ειδήσεων

Advertisement