Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πολιτισμός

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας συγκροτήθηκε σε Σώμα προχθές το απόγευμα, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τον ορισμό των μελών του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η σύνθεση του νέου 15μελούς διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής: Γεροπαναγιώτη Κατερίνα (πρόεδρος), Καραθανασοπούλου Λυδία (αντιπρόεδρος) Αναγνώστου Λαμπρινή, Βάης Πέτρος, Ζαρνάβαλου Σταυρούλα, Κλωνιζάκη Χριστίνα, Μάζης Ανδρέας, Σκαρλάτου Ειρήνη, Μαντά Κοραλία, Φουρφουρή Μαρία, Τσονάκα Αγγελική, Αθανασοπούλου Εύα, Γιάχου Γεωργία, Πατούχας Χρήστος (μέλη) Νικολακόπουλος Ανδρέας (Εκπρόσωπος Εργαζομένων).
Αναπληρωματικά μέλη είναι: Αγγελής Απόστολος, Αναστασόπουλος Ηλίας, Αποστολοπούλου Αδαμαντία, Γιαννιτσοπούλου Ιουλία, Κουρή Ήρα-Ειρήνη, Μελάς Αθανάσιος, Μπανοβασίλη Ανδρονίκη, Πετρόπουλος Παναγιώτης, Ταγκαλάκη Ασημίνα, Σακελλαρόπουλος Δημήτριος, Ξενογιάννη Αβρακόμη, Μαμίδη Ευαγγελία, Λύρας Γιάννης Δραγιώτης Ευθύμιος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων – Πανταζοπούλου Αικατερίνη.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ιδιαίτερα στα νέα) καλή θητεία. Αναφερόμενη στη σύνθεση του σώματος επεσήμανε ότι «αυτή δεν έγινε με βάση τα 3/5 που ορίζει ο νόμος, αλλά με σχετική πλειοψηφία, δίνοντας έτσι έμπρακτα τη δυνατότητα να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των δημοτικών παρατάξεων».
Κ. ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: ΠΕΝΙΧΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η κ. Γεροπαναγιώτη πρόσθεσε πως «όπως τονίσαμε πρόσφατα, με την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του πολιτισμού, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αντίστοιχων δομών, ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Θα συνεχίσουμε, μέσα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της τοπικής διοίκησης, να διασφαλίζουμε στο μέγιστο βαθμό την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, με άνοιγμα των εκδηλώσεων σε όλο το εύρος του Δήμου στις γειτονιές, με αναβάθμιση των εκδηλώσεων επετειακού – ιστορικού περιεχομένου. Να στηρίζουμε τις ανάγκες των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, που διανύοντας το νέο κύμα της πανδημίας στενάζουν από την αναδουλειά την απλήρωτη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία. Αντίθετα όπως και για το σύνολο των εργαζομένων η πανδημία χρησιμοποιήθηκε για επισπευσθούν σειρά αντιλαϊκών μέτρων. Με πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (εξαιρετικά επείγον), αυξάνεται από 30% σε 40% η δυνατότητα κάλυψης της μισθοδοσίας του προσωπικού, που προσλαμβάνονται ως ωρομίσθιοι σε εκπαιδευτικές δομές, όπως το Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Εργαστήρι από τον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού. Καμία αναφορά και καμία δέσμευση για χρηματοδότηση και για κάλυψη των συνολικών δαπανών, με κρατικές πιστώσεις».
ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Όπως είπε η πρόεδρος ο Δήμος της Πάτρας συνεχίζει να απαιτεί:
• Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση και το κράτος, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Πατραϊκού λαού και των εργαζόμενων του Δήμου, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, των σχολείων μας, των κοινωνικών δομών της πόλης, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.
• Κατάργηση της ανταπόδοσης και κάλυψη της μισθοδοσίας όλου του προσωπικού, σε Δημοτικό Ωδείο και Εικαστικό Εργαστήρι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σ’ όλες τις δομές διοίκησης και καλλιτεχνικής παιδείας.

Πολιτισμός

Γιορτή Κρασιού στο Φαρραί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου διοργανώνει την «Ετήσια Γιορτή του Κρασιού 2022» στις 26/8, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του «η γιορτή αυτή τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τον τόπο μας και σκοπό έχει την ανάδειξη των προϊόντων των αμπελουργών της ευρύτερης περιοχής.
Περιλαμβάνει ζωντανή Παραδοσιακή δημοτική μουσική από τον καλύτερο στο είδος Παναγιώτη Λάλεζα και τους συνεργάτες του, όπως επίσης και παραδοσιακούς χορούς από καθιερωμένους χορευτικούς συλλόγους.
Προσφέρεται δωρεάν κρασί από παραγωγούς της περιοχής και στην εκδήλωση θα υπάρχουν και εκπλήξεις από τους διοργανωτές.
Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με χορηγούς και δωροθέτες καταξιωμένες εταιρείες της περιοχής και του Νομού.
Σας περιμένουμε για διασκέδαση μέχρι το πρωί».

 

Περισσότερα

Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η παράσταση «Σαν τα τρελά πουλιά» από τον Χορευτικό Ομιλο Αιγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια μεγαλειώδη και ουσιαστική εκδήλωση ανταποκρινόμενη στο ύψος της επετειακής περίστασης και της ιστορικής βαρύτητας του σωματείου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου -ύστερα από αναγκαστική λόγω covid αναστολή δράσεων- δήλωσε δυναμικό παρόν υιοθετώντας μια καινοτόμο πολυειδή θεματική
προσέγγιση του προσφυγικού βιώματος, με την εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης «Σαν τα τρελά πουλιά» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στο
Υπαίθριο Θέατρο «Γ.Παππάς».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: “Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και το διοικητικό του συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ηθικά, υλικά ή εθελοντικά, όσους διέθεσαν χρήμα, χρόνο ή ενέργεια, όσους πίστεψαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε όσους στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση: την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τους μεγάλους χορηγούς Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών
Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ 3Ε  τους χορηγούς: Helesi Περιβαλλοντική ΚNG Partners – Λογιστικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Eleofillo Cavino ΧΙΩΝ – Θαλασσινό αλάτι Πληροφορική Μηχανική Α.Ε. ΑΦΟΙ Σπυρόπουλοι – Ενδύματα & Αξεσουάρ «Μινασιάν» καφεκοπτείο Αγγελική Σπυροπούλου Skal Corfu Café – Bar – Restaurant Fertichem Fidelio – Μουσική Σχολή & Διοργάνωση εκδηλώσεων
 τους ευγενικούς υποστηρικτές: Ασημίνα Πολυζώη-Αργυροπούλου, Παραδοσιακό παντοπωλείο Μπούρδου Οινοποιεία Κιντώνης Habit Cafeé G&G Coiffures
Beauty & Nails- Μ.Τέρπου Οπτικά Μαμάσης Καθαριστήριο Χρ.Ράλλη Orchidea Flower Shop Νυφικά Βαρβίας  και τους χορηγούς επικοινωνίας:
ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας, protionline.gr ΙΟΝΙΑΝ TV Ράδιο Αίγιο 99.2 και filodimos.gr.
Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΧΟΑ και εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση των προσώπων, του υλικού και
του ονόματός τους για τις ανάγκες ενός συλλογικού αποτελέσματος:  το Κειμηλιαρχείο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και
Θεοπρομήτορος Άννης  τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ  την Αθλητική Ένωση Αιγίου  το 5 ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
 τη χορωδία του 3 ου Γυμνασίου Αιγίου (επιμέλεια-διδασκαλία: Μαρία Σταυράκη) Ευχαριστούμε την Ελένη Καφεντζή, επίτιμη Πρόεδρο του ΧΟΑ, για την πολυεπίπεδη συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης, την Μαρία Καρβέλα, συντονίστρια της ομάδας έρευνας και προγραμμάτων του ΧΟΑ, που συντόνισε σε κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές μιας πολυσυλλεκτικής εκδήλωσης και την Μαρία Καβούνη (FIDELIO) που πραγματοποίησε την έρευνα, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του δημιουργικού μέρους της εκδήλωσης.


Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν και γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του υπαίθριου θεάτρου για να μοιραστούν μαζί μας το προσφυγικό βίωμα έχοντας
μικρασιατική καταγωγή ή και όχι, τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων και τους παλιούς χορευτές του ΧΟΑ που εξακολουθούν να είναι στο
πλευρό μας, την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας ΑΧΑΙΟΣ, τη ΔΗΚΕΠΑ για την παραχώρηση του χώρου.
Οι υποχρεώσεις του χορευτικού συνεχίζονται και μέσα στον Αύγουστο, με συμμετοχή σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της ευρύτερης περιοχής, ενώ με
την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα επαναλειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη τα τμήματα που λειτουργούσαν την προ-covid εποχή καθώς και νέα τμήματα
αρχαρίων τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών δημοτικού.
Για το Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Νικολόπουλος”

Περισσότερα

Πολιτισμός

Συναυλία της λαϊκής ορχήστρας «Εν Χορδώ- Θεόδωρος Γεωργόπουλος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, πραγματοποιεί η «Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος», την Παρασκευή 12 Αυγούστου (ώρα 21:30) στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Τη συναυλία και τα μπουζούκια της Ορχήστρας «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος», θα πλαισιώσουν και παιδιά του απόδημου Ελληνισμού της Νότιας Αφρικής, τα οποία εδώ και χρόνια παρακολουθούν, τα εξ αποστάσεως μαθήματα της Πατρινής Ορχήστρας.
Θα παρουσιαστεί ένα ποικίλο έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα, με τραγούδια και μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών και δημιουργών, με ερμηνευτές τον Δημήτρη Δημόπουλο και την Κωνσταντίνα Μπακάλη.
Τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα, κυρία Beryl Rose Sisulu.
Η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τη διευθύντριά της, δρ, Αναστασία Κουμούση, για την αγαστή συνεργασία.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Παράλληλα, το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό με ελεύθερη είσοδο στη μόνιμη και την περιοδική έκθεση με τίτλο: «100 χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή. Πρόσφυγες-Δημιουργοί», από τις 20.00 έως τις 24:00.
Την ίδια ημέρα ο αρχαιολογικός χώρος του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πατρών θα παραμείνει ανοικτός από τις 20.00-24.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα