Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για αλλαγές στην εξέταση αντιρρήσεων των δασικών χαρτών

Published

on

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης για την τροποποίηση των διαδικασιών εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: “Οι αποφάσεις των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, που εξετάζουν τις αντιρρήσεις των πολιτών για τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών, αμφισβητούνται αρκετά συχνά από τους πολίτες.
Ωστόσο, όσοι διαφωνούν με τις αποφάσεις της επιτροπής δεν δύνανται να διεκδικήσουν την επανεξέταση της υπόθεσης που τους αφορά, αφού δεν προβλέπεται η δυνατότητα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή.
Επιπλέον, οι διαδικασίες δεν προβλέπουν ούτε τη δυνατότητα προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη για την επανεξέταση των αντιρρήσεων τους, παρά μόνο την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και εξαιρετικά κοστοβόρα, με αποτέλεσμα να καθίσταται πρακτικά ασύμφορη και αδύνατη.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τροποποίηση των διαδικασιών, με σκοπό τη συγκρότηση μιας δευτεροβάθμιας επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων, καθώς και η δυνατότητα προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη, με ύστατο μέσο την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι αποφάσεις των συγκεκριμένων επιτροπών καθώς και της τακτικής δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά κρίσιμες, τόσο για τη διεκδίκηση των ατομικών ιδιοκτησιακών συμφερόντων, όσο και για τη διόρθωση τυχόν λαθών που προέκυψαν από την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών”.
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την τροποποίηση των διαδικασιών εξέτασης αντιρρήσεων που αφορά τους δασικούς χάρτες, β) τη δημιουργία δευτεροβάθμιας επιτροπής εξέτασης και γ) τη δυνατότητα προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη;

Ροή ειδήσεων

Advertisement