Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΕΦΚΑ: «Αγώνας δρόμου» για συνταξιούχο που έμεινε χωρίς σύνταξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη σοβαρή καταγγελία που αφορά τον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα την περικοπή της σύνταξης από δικαιούχο, καθώς από την υπηρεσία εντοπίστηκε ένα λάθος το 1982 στα ένσημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το MEGA.

Ειδικότερα, μεγάλη ταλαιπωρία για έναν συνταξιούχο, ο οποίος έπαιρνε προσωρινή σύνταξη εδώ και 11 χρόνια. Από τον ΕΦΚΑ έκοψαν τη σύνταξη, καθώς από λάθος της υπηρεσίας δεν είχαν βάλει στον συνταξιούχο 69 ένσημα.

«Πάμε από το ένα γραφείο του ΕΦΚΑ στο άλλο»
«Περιμέναμε την εκκαθάριση και ήρθε το κόψιμο της σύνταξης. Ο σύζυγός μου έπαιρνε 400 ευρώ από το 2011, και τον Οκτώβριο του 2021, εντόπισαν ένα λάθος. Ακόμα δεν μας έχουν ζητήσει κάτι πίσω αλλά στην πορεία φαντάζομαι ότι θα μας ζητήσουν», ανέφερε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Μαρία, σύζυγος του δικαιούχου.

Το λάθος είναι της υπηρεσίας, και ο συνταξιούχος κάνει «αγώνα δρόμου».

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία στο MEGA: 90χρονος πλήρωνε διπλές εισφορές και τώρα του ζητούν να επιστρέψει τις συντάξεις 19 ετών
«Εδώ και 2,5 χρόνια πάμε από ΕΦΚΑ σε ΕΦΚΑ και άκρη δε βρίσκουμε. Δεν έβαλαν 69 ένσημα από δουλειές του, γιατί ήταν οικοδόμος, και έτσι μας έκοψαν τη σύνταξη, και δεν μας ειδοποίησαν. Έγιναν 2 επιτροπές στο Μαρούσι, οι οποίες δεν δέχτηκαν την ένστασή μας. Απευθυνθήκαμε και σε ανθρώπους που έχουν αναλάβει και μας είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι», συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement