Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εκτός Δήμου και οι 289 του Κοινωφελούς 2018-Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτός Δήμου Πατρέων, μένουν με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών οι «289» εργαζόμενοι του Κοινωφελούς του 2018.

Η υπόθεσή τους εκδικάστηκε στις 6/12/21 με την απόφαση να κοινοποιείται σήμερα, κάτι που σημαίνει πως από αύριο παύει η εργασιακή τους σχέση.
Θυμίζουμε πως στις αρχές Φλεβάρη, το ίδιο συνέβη και με τους 147 εργαζομένους του 2019, με τις δημοτικές υπηρεσίες να είναι αποδεκατισμένες όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμος Πατρέων:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από σήμερα, ο Δήμος μας είναι αποδεκατισμένος, καθώς δέχτηκε ένα ακόμα πλήγμα, με την αρνητική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τους 289 εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονταν εδώ και 3,5
χρόνια, μέσω παρατάσεων, στις Υπηρεσίες μας. Όλες οι Κυβερνήσεις διαδοχικά, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, έχουν απαντήσει αρνητικά στα αιτήματα και τους αγώνες του Δήμου μας, από κοινού με τα σωματεία των εργαζομένων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη όλων των αναγκών των Υπηρεσιών μας, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά, ως αποτέλεσμα των συνεχών συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες δεν αναπληρώνονται.
Αντ’ αυτού, όλες οι Κυβερνήσεις διαιώνισαν το καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων, με σκοπό αφενός την ανακύκλωση της ανεργίας και αφετέρου τα «μπαλώματα» των κενών στους Δήμους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement