Connect with us

Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Αποσύζευξη του αριθμού των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών

Published

on

Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας.

Η κ. Παπαευαγγέλου ξεκίνησε με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σήμερα αναφέροντας ότι η θετικότητα είναι στο 6,4%.

«Η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή τον τελευταίο μήνα. Αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε κάποια νησιά αυτήν την εβδομάδα.

Η Δέλτα βρίσκεται στο 2,2% στα συνολικά κρούσματα. Παράλληλα παρατηρήθηκε μείωση στις νοσηλείες και στις ΜΕΘ».

Ειδικότερα ανέφερε ότι 4,100 είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων συνολικά στην επικράτεια.

Η πληρότητα στην επικράτεια είναι 53% στις απλές κλίνες και 73% στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με νέα μελέτη και για την επικράτηση της Όμικρον, δείχνει ότι η νόσηση προστατεύει μόλις 56%. Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος επαναλοίμωξης μετά από φυσική νόσηση σε μελέτη που έγινε στο Ισραήλ.

Διακοπή συσχέτισης αριθμού κρουσμάτων και σκληρών δεικτών

Για την χαλάρωση των μέτρων, ανέφερε ότι υπάρχει αποσύζευξη του αριθμού των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών. Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε η χαλάρωση των μέτρων για εμβολιασμένους χωρίς να σημαίνει ότι τελειώνει η πανδημία.

Θα συνυπάρχουμε με τον ιό για αρκετό διάστημα και ο καθένας θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις για τις δραστηριότητες που θα συμμετέχει, ανάλογα με την ηλικία του, το υγειονομικό προφίλ του, το εάν έρχεται σε επαφή με ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Όπως ανέφερε δεν είμαστε σε θέση να άρουμε όλα τα περιοριστικά μέτρα όπως άλλες χώρες και είμαστε σε αναμονή γιατί είναι πιθανόν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement