Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. πατάτες baby, χωρίς φλούδα
5 μεγάλα αυγά
80 γρ. αλεύρι
800 ml φρέσκο γάλα πλήρες
400 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
20 γρ. βούτυρο
75 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
75 γρ. αρακά κατεψυγμένο
2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για περίπου 20΄, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβετε σε φέτες πάχους 2 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξίδι και το κρεμμύδι. Βουτυρώνετε καλά μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε για περίπου 20΄ ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι. Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη γαρνίρετε με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και σερβίρετε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement