Connect with us

Μαγειρική

Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο

3 αβγά

1/4 φλιτζανιού νερό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνετε και στρώνετε τις μισές σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί. Τις πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρετε τα πράσα στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε το νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Σουρώνετε τα πράσα και τα στρώνετε πάνω από τις χυλοπίτες. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα πράσα ώστε να καλυφθούν. Σοτάρετε τον κιμά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την τομάτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Τον απλώνετε πάνω στο γιαούρτι και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες χυλοπίτες. Χτυπάτε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις χυλοπίτες. Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement