Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Πλακιωτάκης για Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» στα ανοικτά της Κέρκυρας.

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA» είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ανέφερε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται, ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

«Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διασώθηκαν δύο αγνοούμενοι από τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia»
Διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας. Επίσης φέρεται να εντοπίστηκαν άλλοι 3 ζωντανοί.

Ο Βούλγαρος έχει αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού, ενώ ο Τούρκος είναι καλά στην υγεία του. Επίσης έχουν επικοινωνήσει άλλοι 3 – πιθανότατα Βούλγαροι – με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.

Αυτή την ώρα, οι δύο άνδρες που διασώθηκαν από το γκαράζ του Euroferry Olympia βρίσκονται πλέον στο κατάστρωμα του πλοίου και αναμένουν το ελικόπτερο να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στην στεριά. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 8.

Πρόκειται για άθλο των διασωστών αλλά και των δύο ανδρών οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου από τις 4 και 25 τα χαράματα, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο Τούρκος και ο Βούλγαρος, επικοινώνησαν μέσω κινητού με τις Αρχές και ζήτησαν βοήθεια.

 

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement