Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρύτανη, Χρ. Μπούρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα συναντήθηκε η Ώρα Πατρών. Ο Πρύτανης ανέπτυξε το ρόλο του πανεπιστημίου και τόνισε το ερευνητικό έργο, τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί καθώς και στην τελευταία εξαγορά που έγινε από τη Facebook 100 εκατ. ευρώ σε νεοφυή επιχείρηση του Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα ο Πρύτανης ανέπτυξε τον σχεδιασμό για την αναδιάρθωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στα σχέδιά του Πανεπιστημίου είναι η διεκδίκηση της Παλαιάς Νομαρχίας που ανήκει στην ΕΤΑΔ. Παράλληλα έχει προτείνει την από κοινού με το Δήμο και την Περιφέρεια αξιοποίησης του παραρτήματος στην Κορίνθου, χωρίς ανταπόκριση από το Δήμο.
Μία από τις στοχευμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η πρυτανική αρχή προς το Δήμο είναι η αδελφοποίηση με πόλη της Κίνας, όπου το πανεπιστήμιο έχει συνάψει σχέσεις συνεργασίας, χωρίς να έχει απαντηθεί από το δήμο.
Εκτενής μνεία έγινε για τα αδέσποτα ζώα.
«Ζητήσαμε να υπάρξει επικαιροποίηση της μελέτης του Πανεπιστημίου για την διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου από διαδημοτικό φορέα, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος των γεωτρήσεων για την άντληση νερού, που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ στη ΔΕΗ από 2,5 εκατ. ευρώ θα έχει εκτιναχθεί στα 4.5 εκατ. Ευρώ», ανέφερε ο επικεφαλής, Γ. Ρώρος.
Από την Ώρα Πατρών παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης, το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ Γρηγόρης Μαρκέτος και ο Συντονιστής της παράταξης Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement