Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ειδική ομάδα πάνω στο Euroferry Olympia για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τις λαμαρίνες να καίνε στους 600 βαθμούς κελσίου συνεχίστηκε όλο το βράδυ η επιχείρηση ψύχρανσης του Euroferry Olympia το οποίο είναι τυλιγμένο στις φλόγες από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά στην πλώρη σβήστηκε και συνεχίζει να καίει από τα μέσα του πλοίου έως την πρύμνη. Το πλοίο έχει προσδεθεί στα ρυμουλκά οπότε είναι υπό έλεγχο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανές εκρήξεις. Η ατμόσφαιρα είναι τοξική. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προβληματίζουν τις αρχές.

Στόχος του Λιμενικού είναι να καταφέρουν να ανέβουν σήμερα και πάλι στο κατάστρωμα άνδρες της ΕΜΑΚ για να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, όλοι τους οδηγοί φορτηγών. Πρόκειται για επτά Βούλγαρους, τρεις Έλληνες, έναν Τούρκο και έναν Λιθουανό. Σε ετοιμότητα είναι και έξη κομάντο του Λιμενικού Σώματος για να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Δίπλα στο οχηματαγωγό πλοίο βρίσκονται η Φρεγάτα Ύδρα του ΠΝ, ένα πλωτό πυροσβεστικό, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό του Λ.Σ. έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία,, ενώ ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό θα μεταφέρει δυο πυροσβεστικά οχήματα όπως συνέβη και χθες.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση στο Ιόνιο:

5ca34089-4ffc-4acf-9b0d-8dac607adcf3
4934b962-e98c-40f2-8c97-f78e6d95ef1d

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας οι τρεις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι επιχείρησαν χθες πάνω στο Euroferry Olympia, ενώ η φωτιά μαινόταν σε όλα τα επίπεδα.

Οι τρεις άνδρες διέσωσαν τους δύο οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ, ωστόσο εισέπνευσαν αρκετό καπνό και κρίθηκε σκόπιμο, για προληπτικούς λόγους, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η υγεία τους είναι καλή, αλλά οι γιατροί θέλουν να τους παρακολουθήσουν ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Πλακιωτάκης: Εξειδικευμένη ομάδα διασωστών πάνω στο πλοίο – Τρεις Έλληνες στους αγνοούμενους

Με εξειδικευμένη ομάδα της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης πάνω στο Euroferry Olympia, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ. Ανάμεσα στους 12 αγνοούμενους υπάρχουν και τρεις Έλληνες, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός, στο οχηματαγωγό εξακολουθούν να καίνε εστίες φωτιάς. Όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση, το πλοίο υα ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο, ώστε να γίνει απάντληση των καυσίμων.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναφορικά με τους Έλληνες που αγννοούνται, όπως δήλωσε ο υπουργός, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι από την Κρήτη, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Εικόνα απο το πλοίο 3

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement