Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Τα νούμερα δείχνουν αποκλιμάκωση

Published

on

 

Σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας καταγράφηκαν και χθες στην Αχαΐα όπως σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Στην Αχαΐα καταμετρήθηκαν 777 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 265 και στην Ηλεία 232.
Στα νοσοκομεία της Πάτρας χθες νοσηλεύονταν 192 ασθενείς με λοίμωξη Covid, εκ των οποίων οι 21 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 108 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 5 στην Παιδιατρική και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 58 στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ.
H πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας παραμένει μεγάλη όσο η διασπορά του ιού στην κοινότητα θα είναι μεγάλη. Καθημερινά γίνονται τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να μπει ανάχωμα στη διασπορά του ιού.

ΨΗΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Και χθες τα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έδειξαν πως τα ποσοστά θετικότητας παραμένουν υψηλά. Ειδικότερα, στο Επιμελητήριο έγιναν 276 τεστ και βρέθηκαν 45 θετικά. Στην Πανεπιστημιούπολη από τα 218 τεστ βρέθηκαν 4 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας από τα 186 δείγματα βρέθηκαν 49 θετικά, στο Αίγιο από τα 212 δείγματα βρέθηκαν 47 θετικά, ενώ στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αλεξάνδρα έγιναν 72 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά.
Σήμερα, έχει προγραμματιστεί ανοιχτή δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:30 έως 20:30).

Ροή ειδήσεων

Advertisement