Connect with us

Διεθνή

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια χωρίς ρεύμα από την κακοκαιρία «Γιούνις» στη Βρετανία

Published

on

Τουλάχιστον εννέα νεκρούς, εκτεταμένες καταστροφές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής η  κακοκαιρία  που σαρώνει με πρωτοφανή ένταση  Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Οι κακοκαιρίες «Γιούνις» και «Υλένια» που έπληξαν στην βόρεια-κεντρική Ευρώπη προκάλεσαν πτώσεις δέντρων από τους θυελλώδεις ανέμους χθες Παρασκευή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

 

Την ίδια στιγμή, πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από χθες. Μέχρι αυτή την ώρα στα περίπου 700.000 η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, ενώ 435.000 παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι βρετανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό σε ύψιστο επίπεδο, καθώς το καιρικό φαινόμενο που πλήττει τις τελευταίες ώρες το Νησί θεωρούνται ακραίες και επικίνδυνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αρχές, χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, ενώ τρένα και αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σε σταθμούς και αεροδρόμια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, χιλιάδες ταξιδιώτες ακύρωσαν το πρόγραμμά τους, καθώς οι ταχύτητες των ανέμων είναι σε επίπεδα ρεκόρ και οποιαδήποτε μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

Οι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν τη συγκεκριμένη καταιγίδα χειρότερη από εκείνη που είχε πλήξει το Νησί το 1987, η οποία είχε χαρακτηριστεί «Μεγάλη Καταιγίδα», με τους ανέμους να αγγίζουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα στο Δυτικό Σάσεξ.


Δραματικές εικόνες καταγράφηκαν χθες από την προσπάθεια αεροπλάνων να προσγειωθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Συνολικά 20 αεροπλάνα επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον αερολιμένα, αλλά απέτυχαν.

LIVE: Storm Eunice at London Heathrow Airport

Εικόνες στα social media δείχνουν πελώρια κύματα να «σκάνε» στο Φάρο του Νιου Χέιβεν. Οι ταχύτητες ανέμου στα αμερικανικά μετεωρολογικά πρότυπα παραπέμπουν σε τυφώνα επιπέδου 1 (του πιο χαμηλού δηλαδή).

The Moment Life-Threatening STORM Eunice Struck

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement