Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Η ώρα των παιδιών-Σήμερα στα Παλαιά Σφαγεία η πρώτη Καρναβαλούπολη με πρωτότυπες δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξεχωριστές και πρωτότυπες δράσεις επιφυλάσσει σε μικρούς και μεγάλους η πρώτη Καρναβαλούπολη που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία σήμερα από τις 11.00 έως τις 13.00.

Η Καρναβαλούπολη, σήμα κατατεθέν του Καρναβαλιού των Μικρών, αποτελεί διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας για μικρούς και μεγάλους και στις ημέρες μας προσφέρει μια δυνατή ανάσα ψυχαγωγίας.
Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και με κύριο μέλημα την υγεία συμμετεχόντων και θεατών, έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που συνδυάζουν τον ψυχαγωγικό, τον καλλιτεχνικό και τον εκπαιδευτικό ρόλο του Καρναβαλιού των Μικρών και είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες των ημερών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παράλληλες δράσεις που θα ξεδιπλώνεται σε αίθουσες και στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων:
-Παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ταξίδι στο κέντρο του Καρναβαλιού» από το Θέατρο Σκιών «Χρήστος Καλπουζάνης», βασισμένη στο έργο του Ιούλιου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»
-«Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από την ομάδα θεάτρου δρόμου «X-Saltibagos»: Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο της Kathryn Cave «Το κάτι άλλο» με κούκλες και τεχνικές τσίρκο.
-Διαδραστική αφήγηση σχετική με τον μύθο της Πατρινέλας, ελαφρώς παραλλαγμένη από το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Έκφρασις
-«Αρμάδες Εφήβων» του Πατρινού Καρναβαλιού 2022
Συγκεκριμένα:
*Παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο “Ταξίδι στο κέντρο του Καρναβαλιού”, βασισμένη στο έργο του Ιούλιου Βερν “Ταξίδι στο κέντρο της Γης”
Την περίοδο της καραντίνας για δύο χρόνια δεν έχει γιορταστεί το καρναβάλι. Έχει χαθεί το κέφι, η όρεξη, η φαντασία και η ελευθερία από όλους. Ο Καραγκιόζης μαζί με τον Χατζηαβάτη βρίσκουν ένα κρυμμένο σεντούκι όπου μέσα βρίσκονται μάσκες, σερπαντίνες , κομφετί και ένας χάρτης ενός κρυμμένου θησαυρού. Όποιος ακολουθήσει τον χάρτη θα βρεθεί στο ηφαίστειο της σοκολάτας, περνώντας μέσα από τα βάθη της Γης, συναντώντας βασιλιάδες περασμένων καρναβαλιών και ακούγοντας σε όλο το ταξίδι μια γνώριμη φωνή,…τη φωνή του Άλκη Στέα!!! Ένα ταξίδι με πολλές εκπλήξεις και απρόοπτες συναντήσεις!
Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με χρήση οπτικών και ηχητικών εφέ, με τη χρήση της τεχνολογίας animation
Συντελεστές:
Καραγκιοζοπαίχτης: Καλπουζάνης Χρήστος
Βοηθός : Καταραχιάς Μιχάλης (φοιτητής θεατρικών σπουδών), Λαμπρόπουλος Χρήστος Σενάριο – Διασκευή έργου: Καλπουζάνης Χρήστος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καταραχιάς (φοιτητής θεατρικών σπουδών), Χρήστος Καλπουζάνης Μουσική: Διαμαντόπουλος Φαίδωνας (απόφοιτος τεχνολογίας ήχου και εικόνας) Καλπουζάνης Χρήστος
Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Καταραχιάς (φοιτητής θεατρικών σπουδών)- Παπαγεωργίου Στέφανος (πτυχιούχος παιδαγωγικής σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και καραγκιοζοπαίχτης) Κατασκευή φιγούρων: Καλπουζάνης Χρήστος
Κατασκευή animation και. Χειριστής animation program: Εύα Βλαχάκη (πτυχιούχος αρχιτεκτονικής-animator)
Υπεύθυνη marketing και παραγωγής: Συρίμπεη Ελένη (πτυχιούχος management του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)
*«Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos
Ένα διαφορετικό πλάσμα εμφανίζεται από το πουθενά και … κανένας δεν το θέλει. «Δεν είσαι σαν εμάς, είσαι κάτι άλλο, όλοι του λένε». Τα παιδιά προκαλούνται να βοηθήσουν το πλασματάκι στο πρόβλημά του και ανάλογα με τις ιδέες που δίνουν, η παράσταση κάθε φορά είναι διαφορετική.
Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο της Kathryn Cave «Το κάτι άλλο» με κούκλες, τεχνικές τσίρκο, μερικά από τα μυστικά του θεάτρου του καταπιεσμένου αλλά φυσικά και τη δυνατότητα τα παιδιά να προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τον καινούριο «περίεργο» φίλο τους, Έρχονται σε επαφή άμεσα με τη διαφορετικότητα και τους δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν τα ίδια λύσεις αλλά και να δουν αν αυτές οι λύσεις έχουν αποτέλεσμα ή όχι.
Συντελεστές
-Τέσσερις χειριστές κούκλας: Μαρία Βάρσου, Petia Petkova, Λένια Αθανασοπούλου, Χαράλαμπος Αρταβάνης
-Τρεις καλλιτέχνες τσίρκο: Νίκος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Μαρία Γεωργοπούλου
-Δύο μουσικοί: Θανάσης Κανελλάκης, Θανάσης Μεγρέμης
-Σκηνογράφος: Eno Shkodrani
*Διαδραστική αφήγηση σχετική με τον μύθο της Πατρινέλας, ελαφρώς παραλλαγμένη από το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Έκφρασις
Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στην πόλη μας μια κοπέλα όμορφη και ευγενική, κόρη του άρχοντα της Πάτρας, Ιωάννη. Η Ευγενία, όπως δηλώνει το όνομά της ήταν ευγενική τόσο στην όψη όσο και στους τρόπους (εμφανίζεται μια κοπέλα ντυμένη όπως παλιά και περιφέρεται ανάμεσα από τα παιδιά).
Κάποια μέρα ήρθε στο λιμάνι της Πάτρας ένας έμπορος υφασμάτων για να δειγματίσει. Όπως όλες οι κοπέλες της πόλης έτσι και η Ευγενία πήγε στο λιμάνι για να δει τα καινούρια υφάσματα και να γνωρίσει τον όμορφο έμπορο (εμφανίζεται μια κοπέλα ντυμένη άντρας με ένα καλάθι με φουλάρια τα οποία τα μοιράζει στα παιδιά και δίνει ένα και στην Ευγενία)…
Η συνέχεια ζωντανά!
*Αρμάδες Εφήβων Πατρινού Καρναβαλιού 2022
Η δεύτερη συνάντηση των «Αρμάδων Εφήβων» του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, του φρέσκου θεσμού στο οποίο οι έφηβοι σχεδιάζουν και δημιουργούν το δικό τους Καρναβάλι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement