Connect with us

Ερασιτεχνικό

Δικαίωμα στο όνειρο (Ολα τα Φ.Α. στον Α’ όμιλο της Α΄ Κατηγορίας και η ειδική βαθμολογία)

Published

on

 

Ο Αστέρας Τσουκαλεΐκων επιβραβεύτηκε για τη σκληρή δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια και θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου- Εκτός πλέι οφ το Λιμνοχώρι που έκανε «κοιλιά» τις τελευταίες αγωνιστικές

 

 

Ο Αστέρας Τσουκαλεΐκων από το Σάββατο το απόγευμα πανηγυρίζει την είσοδό του στα πλέι οφ καθώς επικράτησε την τελευταία αγωνιστική με 2-0 του Πανμοβριακού Ριόλου.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς επιβραβεύτηκαν για το συγκρότημα του Α. Χαρακίδα με τη σκληρή δουλειά να ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Αστέρας τερμάτισε στην 4η θέση και θα ξεκινήσει τα μπαράζ με 2 βαθμούς ενώ ο Πανμοβριακός που κατέλαβε την 5η θέση θα ξεκινήσει με 1 βαθμό.

Η Αχαϊκή ως η μεγάλη «κυρία» της Δυτικής Αχαΐας τερμάτισε πρώτη στην τελική βαθμολογία με 42 βαθμούς και διεκδικεί την επιστροφή της στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ. Τα «καναρίνια» στην ειδική βαθμολογία θα ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου με 3 βαθμούς μπόνους.

Η Δόξα Παραλίας η οποία συνετρίβη στην αυλαία του πρωταθλήματος με 5-1 από τα Νιφορέικα τερμάτισε στην 2η θέση και θα ξεκινήσει στα μπαράζ ανόδου με 2 βαθμούς.

Το Λιμνοχώρι αν και φαινόταν ότι θα είναι μέσα στην πρώτη τετράδα τις τελευταίες αγωνιστικές δεν στάθηκε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός των μπαράζ ανόδου διεκδικώντας πλέον την παραμονή του μέσω των πλέι άουτ παρά τη νίκη του με 1-0 επί του Δία. Η ομάδα του κάμπου στα μπαράζ θα ξεκινήσει με 5 βαθμούς μπόνους ενώ η Δόξα Νιφορεΐκων με 4 βαθμούς.

Ο Δίας μετά την ήττα του από το Λιμνοχώρι υποχώρησε στην 7η θέση και θα ξεκινήσει τα πλέι άουτ με 3 βαθμούς ενώ ο Αχαιός που ηττήθηκε από την Αχαϊκή θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς. Μάλιστα χθες ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τον προπονητή Πέτρο Χρηστίδη που θα αναλάβει τα ηνία του Αχαιού στα μπαράζ παραμονής.

Τέλος ο Ίκαρος Πετρωτού πήρε άκοπα τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Δόξα Χαλανδρίτσας που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και θα ξεκινήσει τα μπαράζ παραμονής με +1 βαθμό.

Να θυμίσουμε ότι οι ομάδες των πλέι άουτ που θα αντιμετωπίσουν αυτές του Β’ και Γ’ ομίλου θα πάρουν άκοπα 3 βαθμούς από την ομάδα που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα (β’ όμιλος) που είναι ο Ηρακλής Πατρών.

 

 

MVP

Τη στήλη του mvp για την 18η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ Κατηγορίας κλέβει… ο ταλαντούχος Νίκος Αθανασόπουλος. Ο άσος του Αστέρα Τσουκαλεΐκων άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανμοβριακό, δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη. Μια νίκη που στο τέλος ήρθε με τον Αστέρα να κλειδώνει την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου.

 

 

Τέλος ο Πετρόπουλος

Το Λιμνοχώρι μετά την καθίζηση που υπέστη στα τελευταία ματς είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός της τετράδας που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Το Σάββατο παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα με 1-0 επί του Δία η διοίκηση των «πρασίνων» έλυσε… την συνεργασία της με τον προπονητή Ανδρέα Πετρόπουλο. Ο έμπειρος τεχνικός πλήρωσε… το μάρμαρο καθώς η ομάδα του κάμπου δεν κατάφερε να συμμετάσχει στα πλέι οφ που ήταν ο αρχικός στόχος.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας στον Α’ όμιλο στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν η Αχαϊκή, η Δόξα Παραλίας, ο Αστέρας Τσουκαλεΐκων και ο Πανμοβριακός Ριόλου. Να θυμίσουμε ότι η κλήρωση τον πλέι οφ και των πλέι άουτ θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ένωσης στις 12μ. χωρίς την παρουσία των παραγόντων λόγω covid.

Αναλυτικά πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και πλέι άουτ:

ΠΛΕΙ ΟΦ

Αχαϊκή           3

Δόξα  2

Αστέρας        1

Πανμοβριακός       0

 

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Λιμνοχώρι    5

Δόξα Νιφ.     4

Δίας   3

Αχαιός           2

Ίκαρος           1

Δόξα Χαλ.     0

 

 

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ-ΑΧΑΪΚΗ 0-2

ΓΚΟΛ: 6’ Κατσίνας, 75’ Καζαντζής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Μπακόπουλος.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡ. (Ν. Ανδριέλλος): Βεντουρής, Κ. Καπογιαννόπουλος (73’ Καντάς), Κυριακόπουλος, Παπαστεργίου, Σωτηρόπουλος (46’ Καφεντζής), Σακελλαρίου, Κακαφώνης, Λαζανάς, Ντεντόπουλος (69’ Καλύβας), Π. Καπογιαννόπουλος (46΄Χατζήπαπας), Κυριαζόπουλος.

ΑΧΑΪΚΗ (Γ. Λαγός): Κωνσταντινόπουλος, Α. Αγγελόπουλος, Σεμά (79’ Καρράς), Κατσίνας (69’ Μπουρλάκης), Δ. Αγγελόπουλος, Βαλογιάννης (15’ λ.τ. Μπάδας), Μούζος (79’ Σουρανής), Μπίκος (69’ Πογιατζής), Λαζανάς, Καζαντζής, Ντουράι.

 

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ-ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ 1-0

ΓΚΟΛ: 85’ Καρίτσας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Παπαδόπουλος.

ΚΟΚΚΙΝΗ: 71’ Γερασιμόπουλος.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ (Α. Πετρόπουλος): Δρόσος, Γερασιμόπουλος, Παρασκευόπουλος (63’ Α. Βλάχος), Μούζος, Τζίμας, Λιβάνης, Π. Νιφόρας, Σουρανής (70’ Καρίτσας), Γκότσης (90’ Α. Νιφόρας), Γκολφινόπουλος, Δούλας (46’ Ν. Βλάχος).

ΔΙΑΣ (Α. Ανδρούτσος): Διαμαντόπουλος, Παπανικολόπουλος, Πέτροβας (89’ Φραντζέσκος), Παπανικολάου, Νικολάου, Ζησιμόπουλος, Καπερώνης, Στρέκλας, Δ. Παναγιωτόπουλος, Κουραχάνης (65’ Χριστοδουλόπουλος), Β. Παναγιωτόπουλος.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ-ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ ΡΙΟΛΟΥ 2-0

ΓΚΟΛ: 22’ Αθανασόπουλος, 31’ Τογατζής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Χρονάς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚ. (Α. Χαρακίδας): Αθανασακόπουλος, Θωμάς, Κράγια, Κολλαϊτης (46’ Τζώλλας), Τογαντζής (71’ Τσεκούρας), Ζαφειρόπουλος, Κοτσίνης, Μάντζαρης (63’ Κανελλόπουλος), Αθανασόπουλος (81’ Γιωτόπουλος), Καραχάλιος, Νάνος (63’ Βασιλόπουλος).

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ (Ν. Τσολόπουλος): Μανουσιάδης, Σοφιανός (61’ Α. Σπυρόπουλος), Μπακατσέλος, Διακάτος, Νιφορόπουλος (90’ Σ. Σπυρόπουλος), Π. Κάτσενος, Λιάκος (46’ Σπυρόπουλος), Αθανασόπουλος, Γραμματικόπουλος, Κολιτσιδάκης (30’ Α. Κάτσενος), Κοκκίνης (90’ Λαδάς).

 

ΔΟΞΑ ΝΙΦΟΡΕΪΚΩΝ-ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 5-1

ΓΚΟΛ: 30’, 77’ Κοσιώνης, 31’ Νταλάπας, 35’ Παππάς, 79’ Ανδρικόπουλος – 67’ Βέρρας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Μαχαίρας.

ΔΟΞΑ ΝΙΦ. (Α. Κίκινας): Πετρόπουλος, Ταπεινός, Ανδρικόπουλος, Νταλάπας, Κυριακόπουλος, Καρέλας (89’ Γεωργίου), Βρύνιας (46’ Ραυτακόπουλος), Παππάς (70’ Μαγκαφάς), Ρηγόπουλος (70’ Σαλαμαλίκης), Χρυσανθόπουλος, Κοσιώνης (89’ Βουρδούπας).

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Χ. Τσίκας): Κεφαλάς, Βγενόπουλος, Πυρρής, Λαζανάς (69’ Γεωργιτσόπουλος), Νίκας (46’ Νικολόπουλος), Αγγελούσης (63’ Δημακόπουλος), Στάμος, Γκολφινόπουλος, Βέρρας, Φωτόπουλος, Τσιβγενίδης (63’ Κόκα).

 

 

 

 ΔΟΧΑ ΧΑΛ.-ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡ. α.α. 0-3

Ο Ίκαρος Πετρωτού δεν αγωνίστηκε την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας αφού η Δόξα Χαλανδρίτσας τελικά παρότι δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να ενεργοποιηθεί και έτσι χάνει τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά. Ο προπονητής της ομάδας Α. Σταθόπουλος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάποια άλλη αναμέτρηση της Α’ Κατηγορίας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δόξα Νιφ.- Δόξα Παρ. 5-1

Αστέρας Τσουκ.- Πανμοβριακός 2-0

Λιμνοχώρι- Δίας     1-0

Αχαιός- Αχαϊκή       0-2

Δόξα Χαλ.- Ίκαρος Πετρ. α.α. 0-3

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement