Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Μικρό με έλεγαν «τσιρίδα» λόγω της φωνής μου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα παιδικά του χρόνια, στη διαδρομή του στην πολιτική, αλλά και στις επιλογές που έχει κάνει στην πορεία του αναφέρεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην οικογένειά του μιλώντας στα Παραπολιτικά, λέει: «Η παροιµία ότι το παιδί ορφανεύει από µάνα είναι αληθινή. Και σου το λέω εγώ, που είµαι πατέρας. Εχασα τον πατέρα µου στις 5 Μαρτίου του ’90, τον οποίο λάτρευα, και τη µητέρα µου στις 9 ∆εκεµβρίου του 1993. ∆εν έχει περάσει έκτοτε µία µέρα της ζωής µου που να µην έχω σκεφτεί τη µάνα µου έστω µία φορά».

Αν το πρώτο µεροκάµατο του έγινε στο βιβλιοπωλείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέει:

«Οχι, όχι. Ηµουν 15 χρόνων και ο πατέρας µου µού έδωσε την ευθύνη του περιπτέρου των Εκδόσεων Γεωργιάδη στην έκθεση βιβλίου, που γινόταν τότε στην Κηφισιά».

Σε ενοχλεί ο χαρακτηρισµός «εθνικός βιβλιοπώλης»;

Τον θεωρώ εξαιρετικά τιµητικό. ∆εν ισχύει. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι και µεγαλύτεροι βιβλιοπώλες από εµένα, αλλά ως τίτλος είναι πολύ τιµητικός. Ξέρεις, καµιά φορά σκέφτοµαι ότι έχω δεχθεί τόση κριτική για το ότι πούλαγα βιβλία και αναρωτιέµαι: Αν πούλαγα ναρκωτικά, θα είχα τέτοια κριτική; Από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και όχι.

Πότε ξεκίνησε η τηλεπώληση;

Η τηλεπώληση ξεκίνησε το 2000.

Ποιος σου έμαθε τη δουλειά;

Τη δουλειά την έμαθα μόνος μου. Ο πρώτος που έκανε τη δουλειά με τις τηλεπωλήσεις ήταν ο Βελόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Εγώ έκανα εκπομπές τότε στον Blue Sky στην Αθήνα, κυρίως αρχαιογνωστικού αντικειμένου, και μετά λόγω της εκπομπής του Βελόπουλου αποφάσισα να βάλω και τα βιβλία μέσα.

Εβλεπες το βράδυ, σε επανάληψη, τις εκπομπές; Είσαι τηλεθεατής του εαυτού σου;

Αν ήμουν σπίτι, αν τύχαινε να τις πετύχω, τις έβλεπα, ναι. Δεν καθόμουν επί τούτου. Πολλοί τηλεθεατές ενοχλούνται από τη φωνή σου.

Εσένα σε ενοχλεί η φωνή του Αδωνι, που τσιρίζει;

Η φωνή μου είναι ενοχλητική, ιδιαίτερα όταν ανεβάζω τόνους, οπότε γίνεται πολύ τσιριχτή. Αλλωστε, από μικρό με έλεγαν «τσιρίδα» γι’ αυτόν τον λόγο. Στις πωλήσεις όμως απεδείχθη πάρα πολύ χρήσιμη, διότι είναι πολύ χαρακτηριστική. Αρα, ο άλλος με αναγνώριζε εύκολα και εύκολα καθόταν να με ακούσει.

Σχέσεις με τους συμμαθητές σου έχεις κρατήσει;

Με όλους μου τους καλούς φίλους από το σχολείο παραμένω φίλος μέχρι σήμερα. Και από το Δημοτικό και από το Γυμνάσιο και από το Λύκειο.

Η σχέση του Αδωνι Γεωργιάδη με τις γυναίκες;

Οπως κάθε φυσιολογικού ανδρός. Μου αρέσουν, τις εκτιμώ και τις σέβομαι πολύ.

Με τους εφηβικούς σου έρωτες μιλάς;

Εχω κρατήσει σχέσεις με τις περισσότερες παλιές μου σχέσεις, ναι. Και με την πρώην σύζυγό μου έχω εξαιρετικά καλές σχέσεις.

Υπήρξε και πρώτος γάμος…

Ναι, βεβαίως, ήμουν παντρεμένος από το 1999 μέχρι το 2003.

Δεν κράτησε πολύ…

Με την πρώην σύζυγό μου, Μαρία Φρονιμίδη, μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Ηταν ο παιδικός μου έρωτας και κράτησε περίπου δέκα χρόνια, με χωρισμούς λίγων μηνών, μέχρι το πανεπιστήμιο. Ο γάμος όμως δεν κράτησε πολύ. Χωρίσαμε συναινετικά τρία χρόνια αργότερα, γεγονός που όμως δεν επηρέασε τη σχέση μας, αφού για 10 και πλέον χρόνια ήταν αναπόσπαστο στέλεχος των Εκδόσεων Γεωργιάδη. Η Μαρία ήταν κόρη του παλιού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Γιάννη Φρονιμίδη.

Πού γνώρισες την Ευγενία Μανωλίδου;

Η Ευγενία Μανωλίδου είχε έρθει στην Ελληνική Αγωγή, αρχικά για να βγάλουμε έναν δίσκο δικό της, με μουσική πάνω στους ορφικούς ύμνους, και στη συνέχεια υπήρξε και μαθήτριά μου στο μάθημα της Ιστορίας.

Είναι αυστηρός κριτής;

Η Ευγενία είναι τελειομανής και, εφόσον ως τελειομανής είναι αυστηρή με τον εαυτό της, είναι και με εμένα.

Ηταν δική της επιλογή να αποχωρήσει από την κεντρική σκηνή, από τη στιγμή που βγήκες μπροστά;

Η Ευγενία είχε και έχει ακόμη, κάθε χρόνο, πάρα πολλές προτάσεις να παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση. Εχει πει σε όλα «όχι». Η ίδια δεν ήθελε να συνεχίσει να κάνει τηλεόραση. Την τηλεόραση την έκανε μόνο για συγκεκριμένο λόγο, για να βγάλει κάποια χρήματα, ώστε να πληρώσει παλαιά χρέη που είχε. Οταν αυτά επληρώθησαν, δεν της άρεσε καθόλου αυτή η δουλειά.

Τη φοβάσαι;

Δεν τη φοβάμαι καθόλου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιγράφει τους λόγους για τους οποίους -αδίκως – χαρακτηρίστηκε αντισημίτης, μιλάει για τη σχέση που ακόμη διατηρεί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποκαλύπτει το «πράσινο φως» που έλαβε από τον Κώστα Καραμανλή, έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του, για να κατέβει υποψήφιος με τη Ν.Δ. και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ αριστερός.

Αν σου ζητούσα να μου πεις το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει σε αυτή τη διαδρομή, ποιο θα ήταν αυτό;

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που άφησα να με χαρακτηρίσουν αντισημίτη. Θεωρώ τον αντισημιτισμό πολύ μεγάλο ελάττωμα για κάποιον, δείγμα και πολύ κακού χαρακτήρα, αλλά και δεύτερο πράγμα.

Αυτό προέκυψε λόγω της σχέσης που είχες με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη;

Ακουσε ποια ήταν η σχέση μου με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Οταν είχαν πεθάνει οι γονείς μου, εγώ δεν ήξερα καθόλου τον κ. Πλεύρη. Ηρθε στο περίπτερο μία φορά, στην έκθεση βιβλίου, στο Πεδίον του Αρεως, και μου είπε: «Θα τα δείξω στην εκπομπή μου». Τότε έκανε εκπομπή στο Telecity του Γιώργου Καρατζαφέρη. Είχε πολύ μεγάλη τηλεθέαση. Εγώ δεν έβλεπα την εκπομπή, δεν ήξερα καν περί τίνος πρόκειται. Εδειξε λοιπόν κάποια από αυτά τα βιβλία και την επόμενη ημέρα κάναμε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών. Εβγαλα πολλά λεφτά από την προβολή. Του χρωστάω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό το γεγονός. Δεν είχα ποτέ πολιτική ταύτιση μαζί του, ούτε καμία ιδεολογική ταύτιση σε κανένα θέμα. Διαφωνούσαμε πάντα, από την πρώτη ημέρα. Αλλά αυτή η σχέση που αναπτύχθηκε έδωσε την ευκαιρία να παρεξηγηθώ, κυρίως γιατί έκανα το λάθος να δεχτώ να δείξω, έστω και καλυμμένο, το βιβλίο του για τους Εβραίους στην εκπομπή μου.

Το πλήρωσες πολιτικά αυτό;

Πολιτικά δεν το πλήρωσα. Μπορεί να με κατηγόρησαν, αλλά δεν εμπόδισε αυτό σε κάτι την πολιτική μου καριέρα. Εμένα όμως με ενοχλεί.

Ναι, αλλά υπάρχει μία συγγνώμη.

Μα, το λέω. Ηταν το μεγαλύτερο λάθος. 100% λάθος. Συγγνώμη 100 φορές. Ο αντισημιτισμός δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου. Βλάπτει σοβαρά κάθε κοινωνία και βλάπτει πολύ την Ελλάδα.

Με αφορμή αυτό, κόλλησε και η ταμπέλα δίπλα του ακροδεξιού.

Το «ακροδεξιό» κόλλησε κυρίως λόγω του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Ποιος έκανε την πρόταση για την πολιτική;

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, το 2003, με κάλεσε ένα βράδυ στο ξενοδοχείο «Caravel» και μου πρότεινε να γίνω εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ. Μου είπε ότι έβλεπε τις εκπομπές μου. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, μου είπε: «Εχεις πολύ καλό λέγειν και θέλω να σε αξιοποιήσω στον ΛΑΟΣ».

Οφείλεις στον Καρατζαφέρη;

Ασφαλώς και οφείλω. Και οφείλω και το αναγνωρίζω και τον ευχαριστώ και μιλάμε και συχνά.

Πολλοί λένε όμως ότι τα τρία ουσιαστικά πολιτικά τέκνα (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) του Καρατζαφέρη την κρίσιμη στιγμή τον πούλησαν.

Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι ουδέποτε τον πούλησα. Η έξοδός μου από τον ΛΑΟΣ έγινε με πολύ καθαρό τρόπο. Είπα τότε ότι εγώ δεν μπορώ να δημιουργήσω το PSI και ότι, αν με διαγράψουν και μου ζητήσουν την έδρα μου, θα τους δώσω και την έδρα μου. Με διέγραψαν και έδωσα και την έδρα μου. Παραιτήθηκα από βουλευτής.

Μετάνιωσες για την κριτική που έκανες κατά καιρούς στον Καραμανλή;

Ασφαλώς μετάνιωσα. Ξέρεις, όταν είσαι νέος μες στην πολιτική, καμιά φορά δεν γνωρίζεις καλά τα όρια. Η κριτική μου φυσικά θα υπήρχε προς την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αφού ήμουν πολιτικός αντίπαλος, αλλά έπρεπε να γίνει με περισσότερο μέτρο.

Στον Καραμανλή υπάρχει μία συγγνώμη. Σε όλους τους άλλους…

Εγώ, πριν ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία και δεχθώ την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να γίνω μέλος της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής της, το 2012, πριν γίνει αυτό, ζήτησα συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή. Τον είδα στο γραφείο του, του ζήτησα συγγνώμη και του είπα ότι, αν εκείνος δεν θέλει, δεν θα κατέβω. Κι εκείνος, πολύ μεγάθυμα και μεγαλόψυχα, μου είπε «να κατέβεις».

Με τον Σαμαρά είστε φίλοι;

Τον αγαπώ τον Αντώνη Σαμαρά. Του έχω μεγάλο θαυμασμό, του έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη και τον αγαπώ.

Θα μπορούσες να είσαι αριστερός;

Οχι, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός με τίποτα. Δεν έγινα ποτέ στη ζωή μου αριστερός, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Αυτό γιατί το λες;

Θεωρώ ότι η αριστερή ιδεολογία, παρά τη γενική εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα, κρύβει μέσα της πολλή κακία και φθόνο και ζήλια και δεν μου αρέσει καθόλου. Είναι η ιδεολογία που λέει «Δεν έχω εγώ λεφτά, θέλω να πάρω τα δικά σου»

Εχεις σκεφτεί γιατί είσαι ο μόνιμος στόχος του Πολάκη;

Διότι από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη Βουλή είχε ένα πολύ τραμπούκικο ύφος, θεωρώντας ότι θα κάνει μπούλινγκ στους βουλευτές της Ν.Δ., και εγώ δεν υποχώρησα.

Θα μπορούσες να πας για φαγητό με τον Πολάκη;

Οχι, με τον Πολάκη δεν νομίζω.

Σε έχει ενοχλήσει η συμπεριφορά του;

Μας χωρίζει άβυσσος πολιτισμού.

Θεωρείς ότι δεν είναι ρόλος, αλλά η δομή του χαρακτήρα του;

Θεωρώ ότι είναι ο χαρακτήρας του. Δεν θεωρώ ότι υποκρίνεται ο Πολάκης.

Ελλάδα

Γιατί δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Aπό την άλλη η Alco κατέγραψε στα δικά της ευρήματα πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ και άρα με διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά των δύο πόλων διατηρείται και σύμφωνα με τη Metron Analysis (μέτρηση για το Mega).

Κι όμως. Και οι τρεις μετρήσεις έρχονται στον ατμό του δεύτερου γύρου των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, αλλά και μετά την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση που έπληξε τον πυρήνα της αστικής παράταξης. Τι συμβαίνει και βάσει και των τριών αυτών ερευνών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατορθώνει να φτιάξει εικόνα ανατροπής και παρά την κυβερνητική φθορά ή και το πάγωμα των εισροών προς τη ΝΔ λόγω των θεσμικών κρίσεων των ημερών; Γιατί, πιο απλά, δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αναρωτιούνται οι περισσότεροι των αστών δημοσιολόγων ή ακόμη και στελέχη της Κουμουνδούρου; Το παραπάνω έχει νόημα ως ερώτημα αν αποδεχθούμε πως σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη βάση της αναμέτρησης των ρεαλιστικών σχεδίων για την κοινωνία. Και πως για πρώτη φορά στο επίκεντρο μετά το 2019 δεν είναι το Μνημόνιο. Τουλάχιστον για τους δύο κυρίαρχους πόλους του κοινοβουλευτισμού.

Το κλειδί

Κι εδώ ακριβώς ένα μέρος των πολιτικών επιστημόνων βρίσκει το κλειδί της μη μεταβολής του συσχετισμού. Για εκείνους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτιάξει ένα πειστικό αφήγημα και παρά τα βήματα μετασχηματισμού του με το συνέδριο και τις νέες αναδείξεις συλλογικών οργάνων. Παράλληλα με αυτό, έχει ειδική σημασία πως μιλάμε για ένα κόμμα που έχει αλλάξει από το 2012 τρία αφηγήματα. Το προμνημονιακό (2010-2014), το αφήγημα του πρώτου εξαμήνου (2015), το αφήγημα της ρεαλιστικής στροφής (2015- 2019) και σήμερα αναζητά το 4ο με τον ίδιο δε πολιτικό αρχηγό – και παλιότερο αρχηγό όλων εντός Βουλής. Εδώ ορισμένοι σημειώνουν κάτι ακόμη: η μη εκταμίευση της κυβερνητικής φθοράς έχει να κάνει με την αδυναμία διαμόρφωσης ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να συσπειρώνονται στο επιτακτικό αίτημα της πολιτικής αλλαγής.

Ας μην ξεχνούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιτυχία παροχέτευσε την «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» δυναμική σε ένα σχέδιο αλλαγής και με πόλο τη δική του παράταξη συνήψε συμμαχίες. «Βλέπετε σήμερα ένα μεγάλο αντι-ΝΔ ρεύμα;», αναρωτιέται συντηρητικός δημοσιολόγος για «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ μια σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη γνώμη μεταφέροντας μια εικόνα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση από την περιφέρεια όπου περιοδεύουν αυτές τις ημέρες. «Και το τελευταίο απαντιέται αφού άλλο είναι η δυσαρέσκεια για τη ΝΔ και άλλο είναι η θετική ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει έτερος δημοσκόπος.

Το Κέντρο

Στο ερώτημα «γιατί δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ;» πολλοί προσθέτουν την ακόμη αδύναμη σχέση του με το πολιτικό Κέντρο ή αντίστροφα: την ακόμη επιρροή του Μητσοτάκη στον ρευστό αυτόν μα υπαρκτό χώρο (κυρίως των μεσοστρωμάτων). Μια κλασική ανάγνωση της Μεταπολίτευσης θέλει το Κέντρο να καθορίζει τις εκλογικές εκβάσεις λόγω και της δυναμικής του. «Το Κέντρο ψηφίζει, η νεολαία φωνάζει», λέει πιο κυνικά παλιότερος εκλογολόγος. Θα παραθέταμε τη φράση του Αντρεότι στο «Il Divo» του Πάολο Σορεντίνο. «Ο Θεός ακούει. Οι ιερείς όμως ψηφίζουν».

Παραδόξως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι καταγράφει δυναμική στη νεολαία, αυτή επίσης προς το παρόν δεν του φτιάχνει τον διάδρομο νίκης. «Σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμάται στις μετρήσεις», λέει η Κουμουνδούρου. Σωστό υπό μία έννοια. Αλλά είναι πολλές οι μετρήσεις και πολλά τα χρόνια μετά το 2019 που δεν δείχνουν ανάταξη ή αλλαγή στα νούμερα, παρά τα κυβερνητικά προβλήματα. Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μια έτερη ανάγνωση βλέπει τον πυρήνα της μη πειθούς του ΣΥΡΙΖΑ στην έλλειψη αξιοπιστίας. Η Alco για παράδειγμα στο ερώτημα «ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό;» δίνει 30 στον Μητσοτάκη και 22 στον Τσίπρα. Στη δημοσκόπηση της Pulse όσον αφορά την «καταλληλότητα για πρωθυπουργό» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 39%, έναντι 28% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με όλα αυτά τα δεδομένα η άγρια ρητορική – παρά τα κοινωνικά προβλήματα και τις επισφάλειες – δεν φαίνεται να έχει καρπούς και ο κόσμος κατά κόρον αναζητά απαντήσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπων, δημοσιευμένων και μη, πολύ ευάλωτα πεδία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εθνικά θέματα αλλά και ζητήματα όπως η ανάπτυξη της χώρας και το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει. Εχει ενδιαφέρον πως τα σημεία που είναι κρίσιμα για τη μεταβολή του συσχετισμού είναι εκείνα που τα δύο κόμματα γειτνιάζουν και αντιμάχονται ταυτόχρονα: για παράδειγμα, η οικονομία και ορισμένες τις πτυχές πιο βουβές όπως η φορολογία ή τα ενοίκια.  

Κόπωση

Πολλοί θυμούνται πως το 2015 η ΝΔ πλήρωσε και τις δύο φορές πέραν όλων των άλλων, όπως η τότε κόπωση του παλιότερου σχήματος του δικομματισμού, τον… ΕΝΦΙΑ. Και τότε ακριβώς είχε σημειωθεί εκροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ταμπού πιο απλά δεξιόστροφος και λαϊκός κόσμος μετακινήθηκε από τη ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο και προφανώς σε μεγάλο βαθμό είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια διπλή εισροή προς την Κουμουνδούρου απολύτως κρίσιμη και καθοριστική. Εδώ όπως σημειώνουν σχεδόν όλοι οι δημοσκόποι δεν φεύγουν τόσοι από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ που να αλλάζουν τα δεδομένα. Η GPO (8-10 Νοεμβρίου) λέει: από ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ πάει το 4,9%.

Με κύρια εισροή επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ (το 6,5%). Ας πάμε τώρα να δούμε τα ίδια σε ΣΥΡΙΖΑ: Προς ΝΔ πάει το 6,5%. Και κύρια εισροή έχει από τη ΝΔ (το 4,9%). Το γεγονός πως σημειώνεται μια ισορροπία στο σκέλος των εισροών και εκροών δεν φέρνει ανατροπή. Aς δούμε τα νούμερα της Alco (14-18 Νοεμβρίου): Από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ πάει το 2%. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ επίσης το 2%. Η άσκηση της πειθούς απαιτεί άλλο μείγμα πολιτικής ή και αντιπολίτευσης.

in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Τραγωδία: Πέθανε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, με τον ασυνείδητο οδηγό στη συνέχεια να την εγκαταλείπει…

Μετά από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η νεαρή κοπέλα ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Η οικογένειά της με δύναμη ψυχής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, με τη μητέρα της να συγκλονίζει στο ThessToday.gr: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν».

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν την νεαρή φοιτήτρια, η οποία έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία – Όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν υποβληθεί περισσότερες από 800.000 αιτήσεις. Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.

Στους 400.000 περίπου ανέρχονται οι δικαιούχοι που δεν έχουν μέχρι σήμερα υποβάλει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Η προθεσμία για την υποβολή στην πλατφόρμα myΘέρμανση λήγει στις 9 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Μισή καραντίνα το κόστος από την ακρίβεια

Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται οι περσινοί, καθώς και νέοι δικαιούχοι για αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου. Αρκεί να καταχωρήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην πλατφόρμα έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες είχαν μέχρι πρότινος σύμμαχο τον καλό καιρό. Με τις θερμοκρασίες όμως να πέφτουν, οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίδομα θέρμανσης: Ερωτήσεις – Απαντήσεις για τους δικαιούχους

1. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή Υποβολή Αίτησης για το επίδομα θέρμανσης;

α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς.

β. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά, δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

2. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ για καταχώριση αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων;

Αποκλειστικά και μόνο χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς σας.

3. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης;

Μέχρι και την 9η Δεκεμβρίου 2022. Για αίτηση που θα υποβληθεί έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022 από αιτούντα που ήταν δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022, λαμβάνει έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 ως προκαταβολή το συνολικό ποσό επιδόματος που του είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022, σύμφωνα με την απόφαση Α.1243/15-11-21.

Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ (1/2) της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής. Το ποσό της προκαταβολής θα αφαιρείται από τις αμέσως επόμενες καταβολές του επιδόματος.

4. Ποιες αγορές καυσίμων θέρμανσης θα συμμετέχουν στο επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022 – 2023;

Οι αγορές που αφορούν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από 1 Οκτωβρίου 2022 έως και 31η Μαρτίου 2023 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές που πραγματοποιούνται από 14 Οκτωβρίου 2022, ημερομηνία από την οποία αρχίζει η διάθεσή του.

Κατ ’εξαίρεση για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2022 έως την 31η Μαρτίου 2023.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης.

5. Μέσω της εφαρμογής Τα παραστατικά μου για ποια είδη καυσίμων θέρμανσης πρέπει να καταχωρίσω αποδείξεις;

Για όλα τα είδη καυσίμων θέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης. Για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχρέωση καταχώρισης των παραστατικών στην Υπηρεσία μας, έχει ο διακινητής πετρελαίου θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.), στο πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Η εκπρόθεσμη καταχώριση, μετά το πέρας των 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς, επιφέρει πρόστιμο στο μέλος ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.

6. Μέχρι πότε έχω προθεσμία καταχώρισης αποδείξεων αγοράς λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης);

Για αγορές από 1 Οκτωβρίου 2022 έως και 31 Μαρτίου 2023 η προθεσμία καταχώρισης είναι έως 15 Απριλίου 2023. Ειδικά για το φυσικό αέριο η προθεσμία καταχώρισης είναι έως την 31η Μαΐου 2023 για παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης έως την 16η Μαΐου 2023. Ειδικά για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης η προθεσμία καταχώρισης είναι έως την 15η Ιουλίου 2023 για παραστατικά έως την 30ή Ιουνίου 2023.

7. Πότε θα καταβληθεί το ποσό του επιδόματος θέρμανσης στον τραπεζικό μου λογαριασμό;

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται, σε τρεις δόσεις ως εξής:

α) Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

β) Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

γ) Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Ειδικά για το φυσικό αέριο με δικαιολογητικά αγορών έως την 16η Μαΐου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως την 31η Μαΐου 2023 το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2023.

Ειδικά για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως την 15η Ιουλίου 2023 το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 10η Αυγούστου 2023.

8. Τι θα πρέπει να κάνω ώστε να διασταυρωθεί η απόδειξη αγοράς πετρελαίου θέρμανσης;

Θα πρέπει να δώσετε στον προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης τα σωστά στοιχεία, ΑΦΜ και ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, για να εκδώσει το παραστατικό αγοράς. Τα σωστά στοιχεία είναι εκείνα με τα οποία υποβάλατε ή θα υποβάλετε αίτηση και αναγράφονται στο αποδεικτικό υποβολής το οποίο εμφανίζεται όταν πατήσετε το μπλε εικονίδιο με την ένδειξη.

Το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση.

Στην περίπτωση πολυκατοικίας το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί είτε στον ΑΦΜ διαχειριστή/εκπροσώπου που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους δημιουργήθηκε ή θα δημιουργηθεί το προφίλ της πολυκατοικίας, είτε στον ΑΦΜ πολυκατοικίας, εφόσον έχει εκδοθεί τέτοιος και έχει καταχωρισθεί από τον διαχειριστή/εκπρόσωπο της πολυκατοικίας στο σχετικό προφίλ (δείτε σχετική ερώτηση 14).

Το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να αναγράφει τον σωστό αριθμό παροχής ρεύματος της μονοκατοικίας και στην περίπτωση πολυκατοικίας τον σωστό αριθμό παροχής ρεύματος που δηλώθηκε ως κοινόχρηστος στο προφίλ.

9. Τι θα πρέπει να κάνω ώστε να διασταυρωθεί η απόδειξη αγοράς όταν το είδος του καυσίμου θέρμανσης είναι κάποιο από τα λοιπά καύσιμα, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης;

Θα πρέπει απλά να καταχωρίσετε στην εφαρμογή ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ τις αγορές σας. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων· το ποσό/αξία της συναλλαγής· ο ΑΦΜ της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης· η επωνυμία της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε καταχωρούνται, επιπρόσθετα των ανωτέρω και τα εξής: ο αριθμός της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά ο αριθμός που· φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών (αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης) ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της· εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.· Σε αντίθεση με τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, στα λοιπά είδη καυσίμων δεν έχει σημασία ο ΑΦΜ και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

10. Υπέβαλα την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης με τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς μου, αλλά τα παραστατικά αγοράς καυσίμων θέρμανσης αναγράφουν τον ΑΦΜ της συζύγου μου (ή το αντίστροφο). Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;

Θα υπάρξει πρόβλημα και δεν θα ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων μόνο αν πρόκειται για παραστατικά που αφορούν αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ για τα λοιπά είδη καυσίμων θέρμανσης η διασταύρωση θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα. την περίπτωση προβλήματος, για να λυθεί και να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει εγκαίρως να προβείτε σε μία μόνο από τις δύο παρακάτω ενέργειες:

πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (9 Δεκεμβρίου 2022), να κάνετε ανάκληση της αίτησης σας και να υποβάλει εκ νέου αίτηση η/ο σύζυγος σας με τους δικούς της/του TAXISnet κωδικούς.

αν δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να ζητήσετε από τον προμηθευτή σας (πρατηριούχο) να αλλάξει τον ΑΦΜ αγοραστή και να δηλώσει της/του συζύγου σας.

11. Πόσες αιτήσεις μπορώ να υποβάλω έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022 για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022- 2023;

Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο όριο στο πλήθος των αιτήσεων που θα υποβάλετε, όμως μόνο η τελευταία υποβληθείσα αίτησή σας θα είναι σε ισχύ. Κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο την κύρια κατοικία σας.

12. Κατά τη χρονική περίοδο θέρμανσης 2022- 2023, έχω προμηθευτεί περισσότερα του ενός είδη καυσίμων. Μπορώ να υποβάλλω πολλαπλές αιτήσεις, μία για κάθε είδος καυσίμου;

Όχι. Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης και επίσης η κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη.

13. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας, απαιτείται να δημιουργήσω προφίλ πολυκατοικίας όταν η θέρμανση στη πολυκατοικία γίνεται με κάποιο από τα λοιπά είδη καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης;

Στην περίπτωση αυτή οι αιτήσεις όλων των δικαιούχων αρκεί να γίνουν ως σε μονοκατοικίες. Η εφαρμογή δε σας εμποδίζει να δημιουργήσετε προφίλ πολυκατοικίας, αλλά δεν απαιτείται καθώς τα χιλιοστά θέρμανσης εμπεριέχονται στο ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο και θα καταχωρισθεί από τον ίδιο το δικαιούχο (όχι από τον διαχειριστή) μέσω της εφαρμογής ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ.

14. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας στην οποία υπάρχει κοινός καυστήρας, τι πρέπει να κάνω όσον αφορά τα χιλιοστά θέρμανσης, την ενεργοποίηση πληρωμής και τον ΑΦΜ πολυκατοικίας;

Ο διαχειριστής/εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης).

Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά/κλειστά – τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μία κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε και την δυνατότητα πληρωμής. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πληρωμής όταν θα έχει υποβληθεί έστω και μία αίτηση δικαιούχου.

Αυτό το διαπιστώνετε από την ένδειξη «Υπάρχει αίτηση» στα δεξιά των στοιχείων του διαμερίσματος. Αν πρόκειται για αλλαγή διαχειριστή ενδιάμεσα της περιόδου του επιδόματος θέρμανσης δείτε σχετική ερώτηση

15. Στα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης τα στοιχεία ΑΦΜ και αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχετε εισάγει στη Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης.

Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ πολυκατοικίας στα προφίλ, επιλέγοντας τον σχετικό σύνδεσμο «Ορισμός ΑΦΜ». Στη συνέχεια ο ΑΦΜ πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να διαγραφεί. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και στην περίπτωση που έχει οριστεί ΑΦΜ πολυκατοικίας, στις αιτήσεις των ενοίκων θα αναγράφεται ο ΑΦΜ διαχειριστή/εκπροσώπου.

16. Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση αλλαγής διαχειριστή;

Θα πρέπει να δημιουργηθεί νέο προφίλ πολυκατοικίας από τον νέο διαχειριστή. Οι ένοικοι/ιδιοκτήτες θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο νέο προφίλ που δημιουργήθηκε με τον ΑΦΜ του νέου διαχειριστή. Ο νέος διαχειριστής δε πρέπει να ξεχάσει να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής καθώς πρόκειται για νέο προφίλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν αλλάξει ο διαχειριστής μετά τις 9 Δεκεμβρίου 2022, όπου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τότε όποιες αγορές πετρελαίου θέρμανσης πραγματοποιηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 θα πρέπει να εκδοθούν στον ΑΦΜ του προηγούμενου διαχειριστή, διαφορετικά δεν θα προκύψει διασταύρωση.

Είμαι διαχειριστής πολυκατοικίας, πώς μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία που εμφανίζονται στην κατανομή ενοίκων και συγκεκριμένα τα πεδία Επώνυμο και όνομα ενοίκου;

Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στοιχείων. Τα ονόματα είναι ενδεικτικά και δεν επηρεάζουν την αίτηση. Σε περίπτωση που στο προφίλ πολυκατοικίας εμφανίζονται τα ονόματα προηγούμενων ενοίκων, τότε ο διαχειριστής θα πρέπει να ενημερώσει τον νέο ένοικο (αν αυτός επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση) σχετικά με τον αριθμό του διαμερίσματος που θα πρέπει να επιλέξει στο προφίλ της πολυκατοικίας (ας αναγράφει το ονοματεπώνυμο του προηγούμενου ενοίκου).

17. Δεν υπάρχει διαχειριστής στην πολυκατοικία ή δεν υπάρχει αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος (μετρητής) στην πολυκατοικία. Τι πρέπει να δηλωθεί;

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους/ιδιοκτήτες ποιος θα «αναλάβει» το ρόλο του διαχειριστή, ώστε να δημιουργήσει μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση, το προφίλ της πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα, τα χιλιοστά θέρμανσης κ.λπ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους/ιδιοκτήτες, ποιού ο αριθμός παροχής ρεύματος (συνήθως του διαχειριστή/εκπροσώπου) θα «παίξει» τον ρόλο της κοινόχρηστης παροχής ώστε να δηλωθεί στο προφίλ της πολυκατοικίας.

18. Στην πολυκατοικία μας το κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε ως πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος/ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Θα κάνετε χωριστές αιτήσεις ο καθένας, ως κάτοικοι μονοκατοικίας και θα πρέπει να προμηθευτείτε το είδος καυσίμου θέρμανσης με διαφορετικά παραστατικά αγοράς.

19. Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας μου επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος;

Όχι

20. Η εταιρία φυσικού αερίου χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια προκειμένου να λάβω το επίδομα θέρμανσης;

Όχι

21. Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω δήλωσης ανενεργού IBAN. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;

Ο νέος αριθμός λογαριασμού IBAN θα δηλωθεί μέσω του συνδέσμου https://www.aade.gr/. Στο myAADE επιλέγετε «ΜΗΤΡΩΟ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ » και συνδέεστε με τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς σας. Αφού συνδεθείτε, συμπληρώνετε στο πεδίο «Δήλωση Λογαριασμού IBAN» τον νέο αριθμό λογαριασμού.

in.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα