Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανάδειξη και προβολή τροφίμων και ποτών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιστή στα μεγάλα εκθεσιακά ραντεβού σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  είχε δυναμική παρουσία με δικό της περίπτερο το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου  2022 στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022 στο MEC Παιανίας. Δεκαέξι εκθέτες έδωσαν το παρόν από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας  με  επιλεγμένα  προϊόντα της περιοχής   όπως  ελαιόλαδο  , αρωματικά φυτά, ζυμαρικά,  κρασί, αλκοολούχα και μπύρα,  τρούφα κ.α

Οι επιχειρήσεις  είχαν  την ευκαιρία πέραν της προβολής και της ανάδειξης των προϊόντων τους  να κάνουν εμπορικές συναλλαγές και συμφωνίες.

Η  έκθεση, προσαρμοσμένη  στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει δημιουργήσει  η πανδημία Covid-19,  υποδέχθηκε  τους επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας σε ένα τριήμερο γεμάτο γεύση και επιχειρηματικές συναντήσεις. 

Στην τελετή των εγκαινίων την πρώτη μέρα  παραβρέθηκαν  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις  Γεωργιάδης  και  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του περιπτέρου από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τον  Εντεταλμένο Σύμβουλο – Βοηθό Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής,  Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.  

Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε: «Με την συμμετοχή μας ενισχύουμε  την παρουσία μας  τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή αγορά τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις μας  είχαν  την ευκαιρία  να προβάλλουν τα προϊόντα της περιοχής μας   και  να κλείσουν  εμπορικές συμφωνίες  με τον  αγροδιατροφικό  κλάδο να  παρουσιάζει  σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και να  αποτελεί έναν βασικό  πυλώνα της περιφερειακής μας  οικονομίας.»   

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement