Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύσκολες ώρες για τους ομογενείς-Έκκληση στον Σύλλογο Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας Πάτρας για φιλοξενία παιδιών και μητέρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι ομογενείς της Ουκρανίας, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στην περιοχή.

Δεκάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ήδη τα σπίτια τους, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνθήκες εμπόλεμης ζώνης, παραμένοντας χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι περιοχές που ζουν οι ομογενείς βρίσκονται στα σύνορα με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να είναι «αντιμέτωποι» με τον εφιάλτη του πολέμου και του ξεριζωμού.

Ήδη από ελληνικούς συλλόγους της Ουκρανίας έχει ζητηθεί βοήθεια και από την περιοχή μας και κυρίως, από τον Σύλλογο Ελληνο- Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» με έδρα την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, μόλις χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Ροδόπουλος έλαβε επιστολή- έκκληση για φιλοξενία παιδιών και μητέρων στις κατασκηνώσεις που λειτουργεί στη Σκαφιδιά. Στο αίτημα που υποβάλλει η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Σαρτανά Ναταλία Πετρόβνα Παπακίτσα, αναφέρεται πως «απευθύνω έκκληση βοήθειας για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η περιοχή μας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Παρακαλούμε να μας δώσετε την δυνατότητα φιλοξενίας σε καταλύματα στην Ελλάδα για την ασφάλεια της ζωής των παιδιών των Ελληνικών χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ (που ανήκουν στην διοικητική ευθύνη του Δήμου Σαρτανά), σχολικής ηλικίας, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, και μητέρων με τα μικρά τους παιδιά».

Ο κ. Ροδόπουλος βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία και με άλλους συλλόγους της περιοχής της Ουκρανίας, ενώ ήδη μετά την έκκληση για βοήθεια ανακοίνωσε πως ο Σύλλογος θα προτείνει τη φιλοξενία περίπου 100 παιδιών και μητέρων στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς, απευθύνοντας ωστόσο, αίτημα βοήθειας σε όλους τους τοπικούς φορείς, Δήμοι και Περιφέρεια, βουλευτές, αλλά και τη γεν. γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement