Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καταδίκη σε 76χρονο για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης

Published

on

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό αλλά με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς κρίθηκε χθες ένας 76χρονος για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης από τη Ρουμανία, προσφέροντάς της ως αντάλλαγμα χρήματα.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 στην περιοχή της Αιγιάλειας και είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία.
Η Αστυνομία είχε προβεί στη σύλληψη του άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει ελάχιστα χρήματα στο ανήλικο κορίτσι και το οδήγησε πίσω από τις καλαμιές σε συγκεκριμένη τοποθεσία με πρόθεση να ασελγήσει σε βάρος της.
Οι αστυνομικοί υποστήριξαν πως είχαν πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένη περιοχή ηλικιωμένοι άνδρες συνευρίσκονται ερωτικά με ανήλικες ρομά, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατά τη σύλληψη του άνδρα η ανήλικη φιλοξενήθηκε στην Αστυνομία Αιγίου και επειδή δεν είχαν βρεθεί οι γονείς της είχε ειδοποιηθεί το Χαμόγελο του Παιδιού στο πλαίσιο αναζήτησης μέριμνας για τη μικρή.
Ο κατηγορούμενος χθες δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του δικηγόρο Φωκίων Κατσίνη, ο οποίος για μια ακόμη φορά τόνισε πως ο εντολέας του αρνήθηκε τα όσα του έχουν καταλογιστεί.
«Δεν πλησίασα με κακό σκοπό, ούτε άγγιξα ή έκανα καμία πρόταση για τέλεση ασελγούς πράξης» ανέφερε στην αναφορά του προς το Δικαστήριο, υπογραμμίζοντας πως αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του τόσο σε προανακριτικό όσο και σε ανακριτικό στάδιο.
Πρωτόδικα ο 76χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών (με δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή) και χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement