Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Euroferry Olympia: Στο λιμάνι του Αστακού ρυμουλκείται το πλοίο – Αντιδρούν οι συγγενείς των αγνοουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο λιμάνι του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία, ρυμουλκείται αυτή την ώρα το πλοίο Euroferry Olympia, πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σημειώθηκαν εκρήξεις και υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς στην πλώρη του καραβιού, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά σκάφη να απομακρυνθούν από το σημείο για λίγα λεπτά, καθώς υπήρχε κίνδυνος μεγαλύτερης έκρηξης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Εκείνη την ώρα, οι διασώστες της ΕΜΑΚ είχαν ολοκληρώσει τις έρευνές τους και δεν βρίσκονταν πάνω στο πλοίο.

Οι συγγενείς των 10 αγνοουμένων επιβατών, που παραμένουν έξω από το Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, αντέδρασαν μετά τις ανακοινώσεις ότι το καράβι θα ρυμουλκηθεί στον Αστακό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει πολλή ώρα γεγονός που σημαίνει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα παγώσουν και οι έρευνες διάσωσης τυχόν επιζώντων.

Οι συγγενείς ζητούν να γίνει ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, που είναι πιο κοντά, καθώς έτσι θα συνεχιστεί το συντομότερο η επιχείρηση διάσωσης. Πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους είναι ακόμα ζωντανοί και περιμένουν με αγωνία ένα καλό νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Υπουργείο Ναυτιλίας για Euroferry Olympia: Εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες έρευνας και διάσωσης
Νωρίτερα σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στο Euroferry Olympia. που θα μεταφερθεί στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Euroferry Olympia:

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

enikos.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement