Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Οικονομία

Η ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι πλέον γεγονός και έχει πολλά πλεονεκτήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα Ελληνική Startup (i-card.gr) έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει νέες προοπτικές στην επαγγελματική μας κάρτα.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι η κάρτα ουσιαστικά είναι εικονική, δημιουργώντας ένα προφίλ στο i-card.gr και καταχωρώντας τα στοιχεία μας, δημιουργείται ένα μοναδικό Qr Code, το οποίο οι πελάτες μας μπορούν να ‘σκανάρουν’ με το κινητό τους και να εμφανίζονται τα στοιχεία που έχουμε δηλώσει. Σε αυτό το βήμα, ο πελάτης μπορεί να αποθηκεύσει την (ψηφιακή) κάρτα μας στο κινητό του.
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας πραγματικές (έντυπες) κάρτες και μπορούμε να τυπώσουμε το qr code μας και να το τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο. Η απλά να το έχουμε αποθηκεύσει στο κινητό μας.
Τα στοιχεία της κάρτας ενημερώνονται δυναμικά μέσα από την πλατφόρμα, και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε όταν χρειαστεί να αλλάξουμε κάποιο στοιχείο.
Όμως πέρα από τα παραπάνω, το i-card.gr έχει κάποια ακόμη σημαντικά χαρακτηριστικά. Μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε άρθρα, να προβάλουμε τα έργα μας, βιογραφικό και τις υπηρεσίες μας αναλυτικά. Και όλα αυτά να εμφανίζονται μαζί με την ψηφιακή μας κάρτα.

Τεχνολογία NFC και έντυπες κάρτες.
Όταν όμως η έντυπη κάρτα είναι απαραίτητη, το i-card.gr μας λύνει τα χέρια. Και αυτό γιατί μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε online την έντυπη κάρτα μας με τεχνολογία NFC σε χαρτόνι, μέταλλο, η ξύλο.
Τι είναι το NFC;
Το NFC είναι μια τεχνολογία ανέπαφης μεταφοράς δεδομένων την οποία υποστηρίζουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Οι επαγγελματικές κάρτες NFC που προσφέρει το i-card.gr μας δίνουν την δυνατότητα να την πλησιάσουμε στο κινητό μας και να εμφανίζει την ψηφιακή κάρτα στην οθόνη.

Οι δημιουργοί του i-card.gr, Ραφαήλ Μπόμπος και Βίλμα Σπυροπούλου, μας εξήγησαν το όραμα της νέας αυτής υπηρεσίας.
“Η κεντρική ιδέα, ήταν να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή κάρτα η οποία δεν θα περιορίζει τους χρήστες σε έντυπη κάρτα η μη. Αυτή τη στιγμή, στο εξωτερικό, υπάρχουν πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν ψηφιακή κάρτα με τεχνολογία NFC μόνο, η το αντίθετο (μόνο με qr code). Η δική μας ιδέα είναι ότι όχι μόνο δεν πρέπει να περιορίζεται, αλλά και να έχουμε περισσότερες επιλογές.
Η ψηφιακή κάρτα είναι το μέλλον στις επαγγελματικές κάρτες και το i-card.gr την φέρνει στην Ελλάδα με ακόμη περισσότερες δυνατότητες.”

https://i-card.gr/

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Μαρλαφέκας: “Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να παραμείνουν όρθιες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) που φιλοξενήθηκαν στο Ναύπλιο συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Μαρλαφέκας έλαβε μέρος στο πάνελ με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα Επιμελητηρίων». Μεταξύ άλλων τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου αποτελεί εγγύηση για να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού. Επίσης, με την παράλληλη ιδιότητα του προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) υπενθύμισε ότι ο εν λόγω φορέας πρόσφερε στην αγορά ρευστότητα ύψους 1,6 δισ. ευρώ το τελευταίο έτος, στηρίζοντας έμπρακτα τις επιχειρήσεις σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας πρόσθεσε ότι είναι καθήκον της Κυβέρνησης να στηρίξει από κοινού με τον επιμελητηριακό κόσμο της
επιχειρήσεις να παραμείνουν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τα οξύτατα προβλήματα που τις απειλούν.
Η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. είχε το μήνυμα: «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε , Καινοτομούμε» και τις εργασίες της παρακολούθησαν ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταΐκούρας, Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και 180 σύνεδροι επιχειρηματίες από όλη τη χώρα.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Φώτης Δούβρης: Δήλωση στήριξης της «Εμπορικής Ανανέωσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Tη στήριξή του στην «Εμπορική Ανανέωση» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και ο Πατρινός έμπορος ηλεκτρικών ειδών, Φώτης Δούβρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση του νέου συνδυασμού με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, αφενός γιατί οι συνάδελφοι- ιδρυτικά του μέλη είναι γνώστες της αγοράς με πολυετή εμπειρία κι αφετέρου γιατί το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας είναι έμπρακτο και ανιδιοτελές.

Σ’ ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον που οι προκλήσεις είναι μεγάλες, το εμπόριο έχει ανάγκη από καθαρές φωνές και ανθρώπους που μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα, τη συνεργασία και τη σύνθεση. Υπό αυτό το πρίσμα στηρίζω τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Εμπορική Ανανέωση» και όλους όσοι επιδιώκουν την ανανέωση και στην πράξη».

«Η Εμπορική Ανανέωση, ο συνδυασμός όλων των πατρινών εμπόρων,

διευρύνεται και συνεχίζει δυναμικά, συστρατεύοντας τις δυνάμεις όλων, χωρίς κομματικό αποτύπωμα, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των επαγγελματιών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.

 

Περισσότερα

Οικονομία

Η εξόρυξη των πετρελαίων του Πατραϊκού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» μια ενδιαφέρουσα ακομμάτιστη εκδήλωση με θέμα: «Η εξόρυξη των πετρελαίων που έχουν εντοπιστεί ανοικτά του Πατραϊκού».

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αβραάμ Ζεληλίδης θα παρουσιάσει με διαφάνειες τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, αναμένεται η τοποθέτηση εκπροσώπου των ΕΛΠΕ που συμμετείχαν στην έρευνα.
Ακόμη θα μιλήσουν γεωφυσικός και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενέργειας Γιάννης Γρηγορίου, ο Πρόεδρος του Oικονομικού Eπιμελητηρίου Β.Δ. Πελοποννήσου, Γεώργιος Παππάς, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που από παλιά ασχολείται με το θέμα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαλταμπές, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και της Αυτοδιοίκησης και άλλοι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς.
Φορέας της διοργάνωσης είναι Επιτροπή Διεκδίκησης και την συζήτηση θα διευθύνουν ένας δημοσιογράφος και ένας καθηγητής Πανεπιστημίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα