Μαγειρική
Πέννες με μπρόκολο, γαρίδες και λιαστές τομάτες
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πέννες
4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
500 γρ. μπρόκολο
100 γρ. κουκουνάρι
10 λιαστές τομάτες, κομμένες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 3’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το μπρόκολο, το κουκουνάρι και τις λιαστές τομάτες και σοτάρετε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις πένες μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε για 3’ να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.