Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Πέννες με μπρόκολο, γαρίδες και λιαστές τομάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πέννες

4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες

500 γρ. μπρόκολο

100 γρ. κουκουνάρι

10 λιαστές τομάτες, κομμένες

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 3’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το μπρόκολο, το κουκουνάρι και τις λιαστές τομάτες και σοτάρετε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις πένες μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε για 3’ να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρική

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 2 πακέτα νιόκι
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα

xυμό από 2 λάιμ

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 χούφτα μπιζέλια

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ατομικές μηλόπιτες σε 10 λεπτά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 ψιλοκομμένα μήλα

4κ.γ κανέλα

4κ.σ μέλι

8 κ.σ βρώμη

6 κ.σ αλεύρι αμυγδάλου

200ml γάλα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ατομικά φορμάκια το ψιλοκομμένο μήλο την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύετε και βάζετε για 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC ή στα μικροκύματα. Αφού περάσουν τα 3 λεπτά προθέτετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και το γάλα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 10 λεπτά στον φούρνο ή τα μικροκύματα. Τέλος, γαρνίρετε με φυστικοβούτυρο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα