Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικαίωση για τον μπάρμπαν από το ΜΟΕ Πάτρας- Δεκτή η ένσταση των συνηγόρων του Π. Κοραντζόπουλου και Δ. Γκαβέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Νοιώθω επιτέλους δικαιωμένος.

Από την αρχή γνώριζα ότι δεν είχα τελέσει κανένα αδίκημα. Προφυλακίστηκα αδίκως για 18 μήνες. Πλέον μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου, καθαρός σε όλα. Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, είναι κάτι που μου έχει στιγματίσει τη ζωή μου. Τα συλλυπητήριά μου είναι ειλικρινή προς την οικογένεια. Εύχομαι να μην είχε γίνει ποτέ και να μην γίνει ποτέ ξανά» δήλωσε στην «Γ» ο Έλληνας μπάρμπαν, ανακουφισμένος από την εξέλιξη μετά το άκουσμα της απόφασης ότι η έφεση σε βάρος του ήταν απαράδεκτη και την απέρριψε.

Δικαιωμένοι εμφανίστηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισής του δικηγόροι Πατρών Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Αθηνών Δημήτρης Γκαβέλας, οι οποίοι ανέπτυξαν τους νομικούς ισχυρισμούς τους τονίζοντας πως η έφεση που ασκήθηκε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας.

Ο κ. Κοραντζόπουλος σε δήλωσή του στην «Γ» ανέφερε τα εξής: «Υποβάλλαμε ένσταση περί απαραδέκτου ασκήσεως της εισαγγελικής έφεσης όσον αφορά τον εντολέα μας. Την υποστηρίξαμε με ισχυρή νομική επιχειρηματολογία εντός του «προνομιακού» και «αποκλειστικού» πεδίου ασκήσεως των καθηκόντων μας, δηλαδή την δικαστική αίθουσα. Το Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση και έκρινε την έφεση απαράδεκτη ως κινούμενη εκτός των ορίων του εκκλητού. Η ποιοτική κρίση των δικαιοδοτικών παραγόντων προσδίδει στην συγκεκριμένη απόφαση όχι μόνο εγκυρότητα, αλλά και επιδραστική νομολογιακή δυναμική. Θεωρώ ευτελές να μιλάω για «επαγγελματικό επίτευγμα» και αρκούμαι στον χαρακτηρισμό ως επιτυχούς κατάληξης μια κοπιώδους προετοιμασίας που είχε την τύχη ασφαλούς και ανεπηρέαστης κρισιολόγησης με προϋποθέσεις και όρους της νομικής επιστήμης αμιγώς».

Ο κ. Γκαβέλας συμπλήρωσε πως «αυτή η δίκη δεν ήταν για τον Έλληνα μπάρμαν. Ο εντολέας μας δεν συμμετείχε στο θανατηφόρο αποτέλεσμα για τον άτυχο 23χρονο. Ασκήθηκε έφεση ατυχώς από τον Εισαγγελέα Εφετών και έγινε δεκτή η ένστασή μας ως απαράδεκτη από το Δικαστήριο και ο εντολέας μας αφέθηκε να συνεχίσει τη ζωή του».

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο για τον νεαρό μπάρμαν μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία σε απλή σωματική βλάβη και κήρυξε απαράδεκτη την σε βάρος του ποινική δίωξη διότι δεν είχε υποβληθεί έγκληση για το συγκεκριμένο αδίκημα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement