Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Επιμένει η Δέλτα στην Κρήτη–Κρούσματα «Όμικρον 2» σε Λασίθι, Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παραλλαγή Δέλτα του κοροναϊού έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με εξαίρεση την Κρήτη και σε μικρότερο βαθμό το Ιόνιο, δείχνει το τελευταίο δελτίο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Το μερίδιο της Δέλτα εκτιμάται σε λιγότερο από 3% για όλες τις περιφέρειες εκτός από το Ιόνιο, όπου αντιστοιχεί στο 12,5% των κρουσμάτων κοροναϊού, και την Κρήτη όπου το ποσοστό αυξάνεται στο 20,0%.

Από τα 975 δείγματα που συλλέχθηκαν το διάστημα 17 Ιανουαρίου – 16 Φενρουαρίου, η μεγάλη πλειονότητα αντιστοιχούσε στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, με τα κρούσματα της Δέλτα να περιορίζονται στα 43.Στην Κρήτη και τα περισσότερα κρούσματα ΒΑ.2

Μόνο 50 από τα 779 δείγματα με Όμικρον αφορούν την υποπαραλλαγή BA.2, γνωστή και «Όμικρον 2».

Τα περισσότερα κρούσματα ΒΑ.2 εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου (22) και Λασιθίου (13), ενώ από ένα κρούσμα καταγράφεται σε Χανιά, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Δυτικό Τομέα Αθηνών, Κεντρικό Τομέα Αθηνών, Βόρειο Τομέα Αθηνών, Αχαΐα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κω, Λακωνία, Λάρισα και Χαλκιδική.

Ένα από τα κρούσματα ΒΑ.2 ήταν εισαγόμενο.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα 105 κρούσματα ΒΑ.2, την ώρα που η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή επικρατεί σε χώρες όπως η Δανία και η Νότια Αφρική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement